Unde poţi face plajă la munte

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Miercuri, 26 mai 2021, 10:38

Aer proaspăt, păduri răcoroase şi soare mai blând, fără raze ultraviolete. „Oferta” staţiunilor montane de la noi din ţară pare să fie o alternativă mai în asentimentul medicilor…
…decât cea de pe litoral, în plus este şi mai ieftină pentru cei care nu s-au plictisit de soare vara asta.

Pentru că bronzul de munte este mai sănătos şi mai rezistent, sau pentru că se cuvine să susţinem propriul turism în „Carpatian garden”, ne-am gândit să ne aşezăm şezlongul la munte pentru vara care a mai rămas.

Aşadar, pentru că sunt suficiente motive să mergem pe munte în plin sezon estival, iată câteva oferte de cazare unde poţi să te bucuri de aer curat şi de băi revigorante.

Munţii Rodnei

Pe Valea Someşului în Munţii Rodnei, vei descoperi un minunat loc de recreere şi o zonă impresionantă pentru turism.

Cu o panoramă mirifică asupra munţilor, locul oferă numeroase trasee amatorilor de drumeţii, pe crestele Rodeni sau la înălţimi mai mici, cum sunt Lacul Lala, Grădina Zânelor sau Poiana Zânelor.

După ce ai bătut atâta drum până aici, te poţi răcori chiar la poalele munţilor, la complexul „Poiana Zânelor”, din comuna Sant, ulltima aşezare de pe Someş.

Cu 10 cabane disponibile, complexul dispune de piscină, saună, precum şi de terenuri de sport, paintball sau zbor pe cordelină şi mers pe frânghii, pentru cine vrea să îşi pună la încercare adrenalina.

Dacă te tentează un drum până în Munţii Rodnei şi câteva zile de plajă, complexul are şi câteva oferte speciale de care poţo porfita.
Un sejur de 6 nopţi, cu mic dejun şi piscină costă 300 de lei de persoană, iar pentru două nopţi, cu mic dejun inclus, plăteşti 130 de lei.

Vatra Dornei

Frumuseţea plaiurilor bucovinene este, fără îndoială, unul dintre locurile ce merită vizitate. Dacă ai parcurs deja traseul mănăstirilor din ţinut, un sejur de relaxare îţi va fi sănătate curată.

Ospitalitatea Dornei, bucatele alese şi păstrăvul proaspăt sunt incomparabile cu o vacanţă pe litoralul din apropiere, ca să nu mai vorbim de peisajul mirific, care îţi taie pur şi simplu respiraţia.

Dacă drumul te aduce în zona Moldovei, pensiunea Poiana Izvoarelor este un loc excelent pentru un sejur „estival”. Iar ca să nu te plictiseşti, poţi face echitaţie, tiroliană, trasee offroad şi pescuit. O vacanţă de câteva zile nu te costă mai mult de câteva sute de lei, preţul pentru o noapte de cazare fiind de 130 de lei pentru o cameră de 3 stele, sau 150 de lei pentru una de 4 stele.

Păltiniş

După ce vizitezi fosta capitală culturală, drumul spre Păltiniş va fi o alegere iscusită dacă îţi doreşti o sesiune de plajă la sfârşit de august.
La 15 kilometri de Sibiu, într-o zonă fermecătoare, la poalele Munţilor Cindrel, poţi să poposeşti la pensiunea Mai, unde vei avea parte de un adevărat răsfăţ de cinci margarete.

Piscina exterioară, club, zbor cu parapanta, aici te vei simţi ca la mare şi în plus ai acces la o mulţime de alte distracţii: plimbări cu ATV-ul, paintball sau trasee incitante pe munţe.

Şi aici tarifele sunt accesibile pentru toate buzunarele. O cameră dublă te costă 71 de euro, iar preţul pentru o singură persoană este 65 de euro, cu mic dejun inclus. De asemenea, pensiunea are şi apartamente; preţul de închiriere fiind de 144 euro pe noapte.

Sânpetru – Braşov

Pentru cei care preferă destinaţiile din proximitatea Braşovului, la doar 5 kilometri de oraş se află localitatea Sânpetru. Vechea aşezare săsească este recunoscută pentru zona de agrement pe care o pune la dispoziţie turiştilor, în special datorită aeroclubului Mircea Zorileanu, unde se pot organiza zboruri cu planorul, motoplanorul şi parapanta.

După aşa o aventură, poţi „campa” la Hotelul Bielmann, unde te poţi relaxa la plajă, saună, masaj sau jaacuzzi. Cei mai pofticioşi pot degusta vinurile din crama complexului sau se pot antrena pe terenul de tenis pentru a-şi menţine antrenamentul.

O noapte de cazare la Hotel Bielmann costă 240 lei pentru o camera dublă cu acces la distracţiile din cadrul hotelului şi la bronzul de munte.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ai hotărât să pleci în vacanță în zona montană? Iată câteva locuri de vizitat la munte pe care nu trebuie să le ratezi

Pentru o minivacanță în România, luați în considerare Cheile Grădiștei, o stațiune pentru relaxare și mișcare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!