Un fost călugăr a reușit să ridice singur o catedrală. Vezi cum arată capodopera

De Claudia Grigore, pe Ultimul update Vineri, 19 aprilie 2019, 13:51
Totul s-a schimbat când Justo Gallego s-a îmbolnăvit de tuberculoză. A renunțat la viața monahală și s-a rugat pentru a scăpa de această boală necruțătoare. Când s-a vindecat, a promis că va construi o catedrală. Totul avea loc în 1961 pe când călugărul avea doar 36 ani.

Acum, Don Justo are 91 de ani și aproape și-a dus la îndeplinire promisiunea. A fost martor la distrugerea bisericilor de către comuniști în timpul Războiului Civil Spaniol, așa că, fără a avea experiență de arhitect sau de inginer, Justo a decis să construiască, de la zero, o catedrală.

Catedrala este construită zi de zi din dragoste. Cele mai multe materiale sunt refolosite sau reciclate, de aceea catedrala are un aspect neuniform.

Interiorul este inspirat de catedrala Sf Petru și domul din interior are o înălțime de aproximativ 40 metri.

A post shared by M V P (@villanueva84) on

Neobișnuita clădire este denumită “Catedrala Speranței” și nu este susținută deloc de Biserica Catolică, care îl consideră pe Don Justo un fanatic.

De notat este și faptul că această catedrală este construită pe strada ce poartă numele celui mai important arhitect spaniol, Antoni Gaudi care nu a apucat să termine catedrala Sagrada Familia.

Credit foto Richard Pohle – The Times/ Northfoto

Citește și Un tânăr din Lugoj a construit Catedrala Notre Dame din 250.000 de beţe de chibrit

Citește și Le mai ştie cineva? Cele 14 reguli pentru ca mersul la biserică să-ți fie cu folos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!