Un băiat autist era hărțuit la școală. Ce a făcut un coleg a amuțit o școală întreagă

De Adina Radu, pe
Un băiat și-a făcut curaj și a scris pe o rețea socială cum era hărțuit un coleg de școală ce suferă de autism. Felul în care s-a încheiat această perioadă urâtă se datorează și unei profesoare.

“În liceul în care învăț eu, elevii sunt foarte de treabă. Nu prea am avut probleme de tip bullying, dar a fost o perioadă, când eram a zecea când unul dintre colegii noștri, un băiat autist a fost chinuit de câțiva elevi răutăcioși.

Aceștia și-au dat seama, într-o zi că băiatul autist din prima bancă nu suportă zgomotul pixurilor deschise, așa că în pauze se strângeau pe lângă el și apăsau pixurile în continuu. El le cerea să se oprească, dar ei se făceau că nu îl aud. O dată, băiatul a fugit plângând acasă.

Una dintre profesoarele mele, profa de istorie a auzit despre povestea asta și a început să intre în fiecare clasă și ne-a spus că am dezamăgit-o și că se aștepta la mai multe de la noi.

Săptămâna ce a urmat, în timpul orei de engleză, un coleg a început să se joace, deschizând și închizând un pix. Devenise enervant chiar și pentru noi, nu numai pentru băiatul autist.

În ultima bancă stătea un băiat ce făcea handbal de performanță, era un tip solid și înalt, dar foarte de treabă. Acesta, vrând să-i sară în ajutor bietului băiat, s-a ridicat în picioare și a mers către banca colegului răutăcios. I-a luat pixurile, cărțile, caietele și ghiozdanul și le-a aruncat în coșul de gunoi din spatele clasei.

Profa de engleză a văzut tot ce s-a întâmplat, dar s-a prefăcut că nu a văzut nimic.

Hărțuirea s-a oprit din acel moment.”

Sursa foto 123rf

Citește și Reacţia unui băieţel bolnav de autism când a primit un cadou surpriză de la un gunoier

Citește și Tatăl lui a observat tema băiatului său autist. A fost șocat de ce a citit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!