Trucuri simple pentru cele mai bune zile de luni

De Unica.ro, pe

Da, știm cu toții că zilele de luni nu sunt deloc o plăcere. Weekendurile trec pe nesimțite și aproape niciodată nu reușești să faci tot ce ai plănuit, pentru că imediat începe o nouă săptămână și trebuie să o iei de la capăt. 

Dar asta nu înseamnă că toate zilele de luni ar trebui să fie o corvoadă. Ba chiar dimpotrivă, dacă ții cont de câteva trucuri simple, vei depăși mult mai repede tradiționala stare de apatie care te încearcă în acele momente și te vei bucura de un start plin de energie. În fiecare săptămână!

Pregătește-ți un outfit în care să te simți excelent

Atunci când arăți bine, chiar te simți mult mai încrezătoare în forțele proprii și nicio provocare nu ți se mai pare imposibilă. Tocmai din acest motiv, lunea ai nevoie de o ținută în care să cucerești lumea, un outfit care să-ți pună în valoare curajul, puterea și determinarea, capacitatea de a gestiona orice situație, indiferent cât de dificilă ar fi!

Așa că scoate din dulap rochia preferată, rochia aceea plisată care îți evidențiază talia sau costumul în care te simți de milioane. Completează-ți lookul cu accesoriul tău preferat (ochelarii de soare, cât încă mai este o toamnă blândă sau geanta pe care ți-ai dorit-o atât de mult) și ești gata pentru o nouă săptămână!

Organizează-ți agenda

Luni dimineața, cât iei micul dejun și te bucuri de o cafea delicioasă, rezervă-ți câteva minute pentru a-ți planifica activitățile pentru următoarele zile, de la sarcinile pe care le ai de rezolvat la birou, la întâlnirile cu prietenii și planurile cu familia. În felul acesta, îți vei putea face o imagine de ansamblu a săptămânii tale, astfel încât să-ți stabilești prioritățile, să rezolvi totul la termen, dar să te și bucuri de timpul tău de relaxare.

Îți poți nota programul într-o agendă, folosind câte un pix colorat pentru fiecare zi (pe lângă faptul că va fi distractiv să-ți exersezi talentul caligrafic), sau poți folosi o aplicație de organizare și management eficient al timpului (Evernote, Omnifocus și Todoist se numără printre favoritele noastre).

Oferă-ți o mică recompensă la finalul zilei

Ziua de luni va trece mai ușor dacă ai un plan simpatic pentru mai târziu și te concentrezi pe el. Practic, ai un scop care te va ajuta să depășești chiar și cele mai grele momente. Prin urmare, dacă situația devine copleșitoare sau mult prea greu de gestionat, încearcă să iei o pauză, să te deconectezi și să te gândești că mai sunt câteva ore și va trece totul. 

Organizează o seară în oraș alături de cele mai bune prietene, ca să începeți toate săptămâna cum se cuvine, mergi la un film (alege unul de comedie, ca să alunge tristețea de luni) sau mergi la o scurtă sesiune de shopping, pentru că nu există nimic ce nu poate fi rezolvat cu o mască de față, o pereche pufoasă de pijamale și câteva lumânări parfumate. 

În concluzie, dacă sunt plănuite cu atenție și privite cu un strop de optimism, zilele de luni pot fi interesante, provocatoare și chiar mai vesele decât ți-ai putea imagina. Acordă-le măcar o șansă, cine știe, poate chiar vei ajunge să te înțelegi cu ele!

(P) Material realizat în colaborare cu Elefant.ro.

Foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!