Tipsuri de călătorie cu copiii, pe insula Stâncilor Albastre

De Unica.ro, pe
O vacanţă alături de piticii tăi poate deveni o adevărată aventură, mai ales dacă eşti dispusă la compromisuri. Indiferent de itinerariu, trebuie să ţii cont că cei mai mici membrii ai familiei se vor plictisi instantaneu dacă vor vizita într-o singură zi obiectivele importante ale insulei Zakynthos. Iată de ce trebuie să ţii cont când porneşti la drum.

Cei mai mulţi copii nu vor rezista prea mult, unui traseu lung. Dacă alegi să porneşti în vacanţă cu maşina personală, ai grijă să faci opriri dese, iar scaunul celor mici să fie bine poziţionat. O călătorie cu un adolescent poate fi mult mai simplă decât una cu un bebeluş. Tocmai de aceea, trebuie să fii foarte bine pregătită. Pune în valiză jucării diverse şi ofera-i câte una, pe rând. Şi nu uita cel mai important lucru: medicamentele de răceală, constipaţie sau cele pentru alergii.

Din fericire peisajele insulei sunt fermecătoare, aşa că nu vei avea prea multe bătăi de cap. Odată ce ai ajuns la destinaţie rezervă restul zilei pentru odihnă, iar seară bucură-te de o plimbare pe malul mării. Briza răcoroasă şi parfumul sărat al mării îi va face poftă celui mic de aventuri, dis de dimineaţă.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar în vacanţă nu trebuie să sari peste aceasta. Încearcă iaurtul cu fructe proaspete şi cerealele integrale, alături de pâinea prăjită, unt şi miere aurie şi nelipsitul lapte călduţ pentru pitici. După o masă copioasă cei mici vor avea bateriile pline până la prânz. Planifică un itinerariu simplu: dedică câteva ore locurilor încărcate de istorie, cum este oraşul Zante cu ale sale muzee şi construcţii bizantine.

Dacă eşti dornică de o zi relaxantă pe plajă, îţi recomandăm o mini croazieră de jumătate de zi până la plaja Navagio. Nisipul fin ca mătasea este perfect pentru construit castele, apele cristaline şi călduţe numai bune pentru bălăceală, iar epava navei contrabandiştilor îi va fascina pe copii tăi cu siguranţă. Dacă nu sunt obosiţi, o plimbare cu bărcuţa la apus, către grotele albastre va fi ceva de neuitat. Nu uita loţiunea de soare, gustările şi multă apă, pentru că se anunţă o zi ”incendiară”.

Early Booking Zakynthos

Timotheos Studios 2*- de la 145 euro + 89 euro, 7 nopţi de cazare fără masă, transport cu autocarul, transferuri, asistenţă turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

de Mădălina Isar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!