Surpriza vieţii mele

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 08 aprilie 2015, 15:14
În cadrul concursului de pe

pagina de Facebook Poiana v-am rugat să ne spuneţi care sunt realizările voatre cele mai mari. Astăzi vă facem cunoştinţă cu una dintre câştigătoare, Elena, care ne-a povestit despre surpriza vieţii ei, naşterea unui copil care a schimbat în bine viaţa întregii familii.

„Am avut fericirea de a deveni mămică la 23 de ani. Îmi doream o fetiţă şi ruga mi-a fost ascultată”, povesteşte Elena. Aşa a venit pe lume Alexandra, sau Ada, primul copil al familiei, care şi-a dorit tot timpul un frăţior, ba chiar a implorat-o pe mama ei să aducă pe lume încă un copil ca să nu fie singură la maturitate.

Însă fratele mult aşteptat a întârziat să vină. „Mereu eram nepregătită sufleteşte să-l aduc pe lume. Mi-am zis că îl voi face doar dacă va dori Dumnezeu să mi-l dea. După ce trecusem de 35 de ani mi-am luat gândul că îl voi mai face”, povesteşte Elena.

Surpriza a venit însă pe când cititoarea noastră avea deja 40 de ani. Când testul de sarcină a ieşit pozitiv nu i-a venit să creadă, însă a fost nespus de fericită şi l-a considerat un semn de la Dumnezeu. Vestea a fost neaşteptată şi pentru Alexandra, care avea deja 16 ani şi nu mai spera că va avea vreodată un frate.

La fel de fericit ca toată familia, soţul Elenei a avut însă rezervele lui, conştient că o sarcină şi o naştere la 40 de ani nu sunt floare la ureche. El s-a gândit atât la sănătatea soţiei, cât şi la cea a copilului, care avea un risc crescut de sindrom Down, o boală genetică gravă.

În urma analizelor făcute într-o clinică din Bucureşti, medicul Elenei a anunţat-o că nu are nimic de obiectat atâta timp cât ea îşi doreşte copilul. Iar el s-a născut perfect sănătos, exact aşa cum l-a visat mama lui timp de peste 10 ani.

„A fost un vis împlinit. Eu am visat copilul ăsta şi s-a născut exact aşa cum l-am visat eu”, ne-a declarat Elena.

11 ani mai tarziu, Alexandru este bucuria întregii familii, şi nu numai. Mama lui îl descrie ca un Leu veritabil, foarte carismatic, care cucereşte pe oricine şi este „sufletul petrecerii”, oriunde ar merge. Dar cel mai bun prieten al lui este tot mama, căreia îi spune orice, fără rezerve.

În ciuda diferenţei de vârstă de 16 ani, Alexandru se înţelege de minune şi cu sora lui, care îi este a doua mamă. În urma experienţei pe care a căpătat-o îngrijindu-şi fratele, Alexandra abia aşteaptă să devină la rândul ei mămică, mai ales că de curând s-a căsătorit. Iar în ziua nunţii ei, Elena spune că a câştigat un al doilea fiu, care îi este foarte drag.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!