Stufstock în Vama Veche şi petreceri în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Nici nu încăpea îndoială că Stufstock nu va atrage toată suflarea de pe litoral, dar nu ne aşteptam să ne lase chiar aşa cu ochii în soare. Distracţiile noastre urbane se numără pe degete…
… weekend-ul ăsta şi doar Anonimul ne mai mobilizează, întors recent de pe plaja din Sfântul Gheorghe.

Chiar şi aşa, nu te vei plictisi nici în Bucureşti pentru că oraşul se încăpăţânează să intre în competiţie cu distracţia din Vama Veche, cu oferte culturale greu de evitat.

Vineri – concerte şi petreceri

Cum temperatura ne-a mai scutit în ultimele zile, te invităm să faci act de prezenţă în cel mai verde şi relaxant parc din Capitală, într-un spaţiu „de loisir” asemeni grădinilor din Paris, de acolo de unde vine şi ideea festivalului care se desfăşoară aici.

Deschis pe 8 mai, „Visul unor simfonii de vară” este cel mai lung festival de muzică clasică desfăşurat în Capitală şi îi aşteaptă pe toţi cei iubitori de frumos să viziteze măcar o dată, până pe 3 octombrie, Parcul Colţea. Concertele au loc în fiecare sămbătă şi duminică, începând cu orele 19.30, până la 21.00.

Un concert de mare clasă te aşteaptă şi în Green Hours, acolo unde artiştii Maria Răducanu şi Maxim Belciug promit „un traseu istorico-eclectic prin muzica lumii”, de la vodevil la romanţă şi tango.

Pentru cei care „cochetezi” cu jazz-ul şi chitara clasică, concertul „Pe boltă când apare luna” poate fi şi un prilej pentru o întâlnire romantică de la 20:00.

Cine preferă ritmurile clubbing uşa îi este deschisă la cele mai gălăgioase petreceri din oraş.
În Shakespeare Cafe&Bar, Social Friday dă startul de la ora 23:00, iar El Primer Comandante petrece în stil francofon la Razzia chez les Gaulois, mai devreme, de la 20.00.

Sâmbătă – expoziţii şi târguri

Dis-de-dimineaţă, în locul turei de jogging, poţi alege să faci o plimbare pe la cele mai noi târguri deschide în oraş, unde poţi admira în plus şi ceva frumos.

„Culori” poate fi o opţiune de traseu, dacă preferi aleile din Herăstrău, dar Muzeul Ţăranului Român se laudă cu un „Târg care rupe gura târgului”, unde „dansezi pe arome tradiţionale”. Târgurile se deschid de la ora 10 fix, dar pentru că sunt vecine, le poţi vizita pe amândouă.
Amatorii de lucruri şi obiecte realizate manual, pot admira din nou expoziţia „ILoveHandmade”, redeschisă la Palatul Şuţu în aceste zile.

Fenomenul „Romanian Papergirl” ajunge în Home Mătăsari şi propune spre atenţia celor care îi vor călca pragul o expoziţie cu lucrări aparţinând a 80 de artişti. Casa este deschisă de la 12:00  tuturor celor care vor să deseneze/ picteze sau să coleze alături de artişti.

Duminică – teatru şi film

Iată că am găsit distracţie pentru toate chefurile, iar amatorii de cinema nu sunt nici ei neglijaţi.

Astfel, de la ora 15:00 Noul Cinematograf al Regizorului Român aduce în premieră, direct de pe plajă, cele mai bune filme de la Festivalul Internaţional de Film Anonimul. Vor fi proiectate toate filmele din competiţia de lungmetraj, inclusiv Zero, filmul câştigător în regia lui Pawel Borowski (duminică, ora 21.00) si scurtmetrajele de ficţiune şi animaţie, inclusiv cele mai bune din acest an.

Cei care vor să vadă teatru, la terasa Motoare poate să asiste la un întreg festival, pentru că din 16 august a doua ediţie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud îşi deschide cortina începând cu ora 21.00.

Sursa foto: Agerpres 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!