Soţiile expaţilor, implicate în proiecte de caritate

De Nicoleta Galeteanu pe

Prietenie, respect, generozitate. Sunt valori pe care mulţi dintre noi le-am uitat şi pentru care nu mai avem vreme, pentru că, astăzi, prietenia presupune timp, iar generozitatea înseamnă bani.
Există oameni, însă, pentru care aceste lucruri rămân principii neclintite în viaţă şi care au ales să se alăture organizaţiilor umanitare, pentru că le pasa şi nu datorită tendinţelor sociale. 

„Astăzi, avem tot mai des senzaţia că viaţa trece pe lângă noi cu viteză luminii şi, de cele mai multe ori, nici nu ne gândim să încetinim măcar puţin şi să apreciem prietenii din jurul nostru, sau viaţa, în general”, ne mărturiseşte Erzsebet Bajtai, preşedinta IWA (Internaţional Women Association of Bucharest) şi soţia ambasadorului Ungariei la Bucureşti. 

IWA este deschisă tuturor femeilor care sunt dispuse să împărtăşească scopurile şi obiectivele organizaţiei însă, cel mai important, să îşi dorească să participe la activităţile pe care le întreprinde aceasta, fiind un promotor al acţiunilor caritabile

Erzsebet Bajtai este una dintre persoanele care se înscriu, negreşit, în prima categorie din cele două menţionate mai sus. A dezvoltat numeroase proiecte umanitare, atât pentru susţinerea femeilor, cât şi a copiilor şi bătrânilor din România.

În aceeaşi categorie o putem include şi pe Jenny Le Coq. Şi ea se implică în proiecte umanitare în România, iar cazul care a impresionat-o cel mai mult a fost acela în care, împreună cu SENSE International, a reuşit să să achiziţioneze pentru Spitalul Cantacuzino, unul dintre cele mai aglomerate spitalele de maternitate în Bucureşti, echipamente medicale speciale care verifică auzul şi văzul copiilor nou-născuţi.
  
„Este unul dintre cele mai importante proiecte în care în care am fost şi implicată. Dacă problemele sunt constatate la timp, acestea pot fi tratate prin intermediul intervenţiilor chirurgicale. Din păcate, acest tip de echipament este încă foarte rar în spitale din România”, ne-a declarat Jenny Le Coq, coordonator general al Christmas Bazaar-ului.  

De Crăciun, IWA ne invită la „The Christmas Bazaar 2009”

De Sărbători, IWA pregăteşte o mulţime de surprize şi evenimente speciale. În fiecare an, are loc Târgul Anual de Crăciun (The Christmas Bazaar 2009), recunoscut la nivel internaţional ca o acţiune caritabilă cu un impact deosebit. În acest an, membrele IWA ne vor oferi produse tradiţionale din peste 30 de ţări.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2