Samson, câinele erou devenit vedetă pe Internet

De Ana Munteanu pe
În fiecare zi facem cunoștință cu câte o nouă poveste de viață cutremurătoare și plină de învățăminte. Cea de astăzi este despre o femei care suferă de sindromul Asperger – o ramură a autismului -, Danielle Jacobs. Femeia a acceptat, dând dovadă de un curaj admirabil, să facă publică o scurtă filmare în care câinele ei o ajută să treacă peste o criză. Doar una din multele căderi pe care le are zi de zi, și cărora nu le-ar face față fără de ajutorul loialului ei sprijin patruped.

Danielle a postat înduioșătoarea filmare pentru a educa oamenii în privința bolilor din gama autismului. Că a ajuns viral e puțin spus: în numai două săptămâni de la postare a avut peste 2 milioane de vizualizări. Să sperăm că și-a atins – și își va atinge și pe viitor – scopul initial al postării.

asperger

Filmarea  – cu durata de aproximativ 1 minut – este uimitoare și, totodată, atât de greu de urmărit: Danielle se lovește în mod repetat și violent peste cap, peste piept, în timp ce plânge în hohote. Samson sare lângă ea cu lăbuțele în sus, încercând să îi pareze loviturile, să o oprească de la a-și mai face rău. Când femeia se prăbușește la podea cu lacrimile șiroaie pe față, câinele o linge pe față drăgăstos, consolator și o îmbrățișează, până observă că Danielle începe să se liniștească.

“Rogu-vă, fără comentarii negative. Asta s-a întâmplat cu adevărat, mie nu îmi este deloc ușor să mă deschid astfel în fața lumii, să împărtășesc cu voi durerea mea de fiecare zi. Ceea ce veți vedea e ceea ce catalogăm drept o criză, o cădere. Da, Samson, e în alertă. L-am antrenat să reacționeze când am episoade depresive sau de autoagresiune. Cu toate că pare că reacționează când deja e prea târziu, nu e așa, dimpotrivă. Deoarece atunci când ies din criză obișuiesc să am și atacuri de panică.” – acestea au fost cuvintele femeii, atașate clipului.

Samson, câinele erou devenit vedetă pe Internet

Din fericire, reacția oamenilor în fața suferinței femeii a fost unanimă, empatică. Iar cuvintele de laudă și respect pentru câinele de serviciu care îi face zilele mai ușoare acesteia nu încetează până în ziua de azi să apară.

Foto: Rotweiler cu stăpâna / shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro