#UnicaLovesBloggers, așa că am dedicat întreaga ediție de iulie celor mai cool bloggeri din România!
Cristina Mazilu (www.mazilique.ro) se numără printre cei 40 de bloggeri care au răspuns invitației noastre, ea alegând să ne recomande o rețetă simplă, rapidă, perfectă pentru vara aceasta – Tartă rustică de căpșuni. “Poate fi reinterpretată cu toate fructele de sezon – cireșe, vișine, piersici, prune și tot așa”, ne-a spus.
Iată cum o prepari!
Ingrediente:
– 600g căpșuni, curățate de codițe și tăiate în două (sau în 4 dacă sunt foarte mari)
– 2 linguri de dulceață de căpșuni (doar partea lichidă, fără fructe)
Pentru aluat:
– 140g de unt rece, tăiat în cubulețe
– 250g făină, plus extra pentru frământat
– 1 lingură de griș
– 2 linguri de zahăr
– 2 ouă
Întâi pregătește aluatul: pune untul, făina, zahărul și un vârf de sare în bolul unui robot de bucătărie și mixează până obții firmituri fine (poți face asta și într-un castron, folosind vârfurile degetelor, da’ clar o să dureze puțin mai mult). Bate unul dintre ouă și adaugă-l în compoziție. Amestecă din nou, până ce aceasta se încheagă într-un aluat. Transferă-l pe o suprafață curată și frământă-l puțin până ce formezi o bilă de aluat. Turteste-o într-o formă de disc, impacheteaz-o în folie alimentară și dă-o la frigider 30 de minute.
Încinge cuptorul la 180ºC. Pudrează suprafața de lucru cu puțină făină, apoi scoate aluatul și, folosind un sucitor, întinde-l într-un cerc cu un diametru de 30-35cm. Întinde o foaie de copt într-o tavă și așază aluatul deasupra. Pune căpșunile într-un bol și amestecă-le cu amidonul și zahărul. Presară grisul peste aluat, apoi aranjează căpșunile deasupra, lăsând o margine de aluat de aproximativ 3 cm.Într-un castronel, bate oul rămas și, folosind o pensula, unge marginea aluatului. Împachetează-l apoi peste căpșuni – nu-ți bate capul prea tare, trebuie doar să formezi o margine cât să nu-ți cadă căpșunile din tartă. Unge marginea cu restul de ou și dă tarta la cuptor timp de 45-50 de minute, până ce e rumenă și crocantă. Când tarta e gata, scoate-o din cuptor și, folosind o pensulă, unge căpșunile cu lichidul din dulceață. Las-o să se răcească 15 minute înainte să o tai.
Mai multe recomandări făcute de Cristina, găsești în Unica de iulie, #thedigitalissue!