Programul „Delta Dunării pentru toţi” la Genius Delta Resort!

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 09 iulie 2021, 11:43
După modelul ”Litoralul pentru toţi”, românii îşi pot petrece acum vacanţa în Delta Dunării, prin programul ”Delta pentru toţi”. Prin acest program Genius Travel promovează Delta Dunării şi totodată aduce această destinaţie, pe harta celor mai dorite locuri de vacanţă. Preţurile încep de la 349 de lei/persoană, două nopţi de cazare cu pensiune completă, transport cu autocarul, transfer cu barca şi excursie cu barca.

Mai multe despre acest produs în premieră şi despre Hotelul Genius Delta Resort, poziţionat în inima rezervaţiei, aflăm de la Bogdan Ştefan, manager de la Genius Travel, agenţia de turism care deţine hotelul.

Reporter: Cum se face turism într-o rezervaţie a biosferei?

Bogdan Ştefan: O rezervaţie a biosferei reprezintă o zonă geografică protejată, iar într-o astfel de zonă protecţia şi conservarea florei şi faunei sunt pe primul plan. Turismul în Delta Dunării trebuie să respecte în primul rând regulile ARBDD şi în funcţie de aceste reguli să se stabilească strategia de dezvoltare.

Reporter: De unde a pornit ideea promovării acestui loc, al României?

Bogdan Ştefan: Ideea promovării acestui loc unic în lume a apărut în anul 2009 când am vizitat pentru prima dată Delta Dunării. Plimbările cu barca pe canalele înguste, întinderile de nuferi, coloniile de pelicani dar şi preparatale culinare m-au cucerit pe loc şi pentru totdeauna.

Oportunitatea a apărut în anul 2014 când am preluat un hotel în inima Deltei, mai exact în localitatea Uzlina.

Reporter: Ce aşteptări aveţi pentru acest pachet turistic, de promovare a Deltei Dunării?

Bogdan Ştefan: „Delta Dunării pentru toţi” este un program unic în România care îşi propune să promoveze Delta Dunării şi să o aşeze pe harta celor mai dorite destinaţii de vacanţă.

Pachetul a fost gândit astfel încât turiştii să nu îşi facă griji de absolut nimic pe tot parcursul vacanţei. Aceştia beneficiază în cadrul pachetului de transport cu autocarul, cazare cu pensiune completă, transfer cu barca, excursia „Explorează Delta Dunării” şi acces la piscină. Şi toate acestea sunt disponibile la tarife începând de la 349 lei/persoană, pentru două nopţi de cazare cu pensiune completă. În aceste condiţii, ne aşteptăm ca până la sfârşitul sezonului gradul de ocupare al hotelului să se apropie de 80%.

Reporter: Ce facilităţi oferă Hotelului Genius Delta Resort?

Bogdan Ştefan: Cei care ajung pentru prima oară în Delta vor fi fascinaţi de frumuseţile naturale ale zonei, vegetaţia luxuriantă şi numeroasele specii de păsări, vor fi răsfăţaţi cu bunătăţi culinare specifice zonei şi vor fi tentaţi de o partidă de pescuit după ce vor fi ascultat poveştile pescarilor din zonă.

Hotelul se întinde pe o suprafaţă de 10 000 mp şi are acces direct atât la braţul Sf. Gheorghe cât şi la canalul Uzlina. Genius Delta Resort pune la dispoziţia turiştilor mai multe pontoane ideale atât pentru partide de pescuit de neuitat cât şi pentru a admira frumuseţile naturii. Tot pentru relaxare hotelul dispune de o piscină exterioară (18mx10m), cu zonă de şezlonguri, umbreluţe şi terasă/bar unde se poate servi o gamă diversificată de băuturi alcoolice şi răcoritoare.

Pentru companiile ce vor să organizeze team building-uri/training-uri hotelul oferă şi o sală de conferinţe cu 40 de locuri.

Restaurantul are o capacitatea de 100 de locuri în interior şi încă 70 de locuri pe terasă. Meniul restaurantului este cu specific pescăresc, în acelasi timp oferind variante şi pentru cei care preferă preparatele din carne de pui, porc, sau vegetariene. Internetul Wi-Fi este gratuit.

Hotelul este situat la numai 15 minute de mers cu barca faţă de Murighiol, la intersecţia braţului Sf. Gheorghe cu canalul Uzlina, hotelul beneficiază de una dintre cele mai frumoase locaţii din Delta Dunării. Este deasemenea punctul ideal de plecare catre principalele atracţii ale zonei – Sf. Gheorghe, Sulina, Pădurea Letea şi nu în ultimul rând renumitele lacuri Uzlina, Chiril şi Isac.

Reporter: Ce excursii opţionale oferiţi turiştilor?

Bogdan Ştefan: Pachetul „Delta Dunării pentru toţi” include excursia „Explorează Delta Dunării”. Turiştii trebuie să îşi pregătească aparatele de fotografiat pentru că vor avea parte de aproximativ 3 ore de peisaje incredibile, de colonii de păsări, de întinderi de nuferi, şi dacă sunt norocoşi de peşti sărind din apă după hrană.

La cerere, turiştii pot opta să închirieze o ambarcaţiune şi să ajungă la Sf. Gheorghe, unde Dunărea se varsă în Marea Neagră şi unde pot explora plajele sălbatice, pot merge la Sulina pentru a vedea oraşul vechi sau pot ajunge până la Pădurea Letea, cea mai nordică pădure subtropicală din Europa.

Genius Delta Resort este primul hotel deţinut de Genius Travel, şi se află în Delta Dunării. Acesta se întinde pe 10 000 m2 şi este alcătuit dintr-un corp de clădire principal ce cuprinde 12 camere duble, 3 apartamente şi o sală de conferinţe, 4 vile oferind încă 16 apartamente, o piscină exterioară de dimensiuni generoase, un restaurant cu 100 de locuri şi o terasă superbă construită direct pe braţul Sf. Gheorghe. Hotelul administrează o flota formată din 3 bărci de agrement Corsar 700 (capacitate 12 persoane) şi încă alte 5 barci de agrement cu capacitate până în 4 locuri fiecare.

Hotelul a fost preluat în anul 2014 pentru o perioadă mai lungă de timp. În acest proiect s-au investit peste 150 000 de euro, toată suma fiind investită în modernizarea, renovarea şi rebranduirea hotelului, în concordanţă cu natura.

Dacă acest proiect va fi un succes, Genius Travel intentionează să dezvolte în viitorul aproiat şi alte proiecte hoteliere.

 Interviu de Madalina Isar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!