Prințul William, pe coperta unei reviste destinate comunității gay

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 16 iunie 2016, 16:11
Ducele de Cambridge a bifat o premieră în sânul familiei regale britanice și a apărut pe coperta uneia dintre cele mai importante reviste destinate comunității LGBTQ.

”Nimeni nu ar trebui să fie agresat din cauza identității sexuale”, este declarația prințului William în paginile revistei Attitude, una dintre cele mai importante publicații dedicate comunității homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor și transsexualilor.

Citește și: Mesajul lăsat de prințesa Diana fiului ei, Prințul William

Este vorba de numărul din iulie al publicației, în care William a acordat un amplu interviu, condamnând agresiunile comise împotriva persoanelor care au altă orientare sexuală.

Tinerii homosexuali, lesbiene, transsexuali pe care i-am cunoscut prin intermediul revistei Attitude au dat dodavă de un curaj uriaș recunoscându-și înclinațiile sexuale și au dat speranță persoanelor care sunt agresate din cauza orientării lor. Puterea și optimismul lor ar trebui să ne ajute să avem curajul de a înfrunta agresiunile și hărțuielile de orice fel, atunci când ne confruntăm cu astfel de situații”, a declarat ducele de Cambridge în paginile revistei.


Apariția lui William în Attitude vine la doar câteva zile după sângerosul atac de la clubul de gay din Orlando, Florida, unde duminică seara 49 de persoane au fost împușcate mortal de cetățeanul arab Omar Mateen. Potrivit unor surse din poliție, acesta ar fi dat trei telefoane înainte de a comite masacrul, în care și-a luat adio de la cunoscuți. La câteva ore, atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic, căreia Omar i se alăturase cu puțin timp în urmă.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!