Andreea Marin Bănică „Preţuieşte viaţa”

De Nicoleta Galeteanu pe

„Preţuieşte viaţa”, primul volum semnat de Andreea Marin Bănică, lansat sâmbătă în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, a fost aproape un spectacol.

Evenimentul a atras sute de admiratori la standul editurii Tritonic, dornici să cumpere cartea şi să primească autografe de la autoare.  
  
Cartea este coordonată de Andreea Marin Bănică şi reprezintă primul album din seria „Albumele Andreei”, fiind scris sub forma unui almanah care adună sfaturi, idei utile şi texte inedite împărtăşite de nume cunoscute din lumea televiziunii româneşti. 
  
Cartea nu îşi propune să dea lecţii de viaţă, ci să fie un dar de suflet pentru voi”, a spus coautoarea, care a mărturisit că nu este un scriitor şi nici nu îşi doreşte să devină unul.  
  
Pe lângă colecţia de texte semnată de Andreea Marin, albumul include interviuri cu femei remarcabile, „fragmente care sunt o reală sursă de inspiraţie”, spune aceasta.  
  
Volumul este „o enciclopedie” cuprinzătoare, cu însemnări care tratează domenii diferite, de la nutriţie, modă, comunicare şi psihologie, educaţie şi până la afaceri şi ONG-uri.  
  
Potrivit acesteia, cartea nu este o demonstraţie de a încerca să fie scriitoare deşi, „cu umor şi ironie” unele poveşti ating, uneori, momente importante din viaţa sa. 
  
Printre coautori se număra Cristian Andrei (despre intutitie şi inteligenţă emoţională feminină), Bogdan Teodorescu (cu relatări din călătorii), Andreea Raicu (despre stil şi eleganţă fără preţiozitate), Mircea Radu (despre cum se face şi desface bârfa), Daniela Nane (liberul arbitru), Alice Năstase (cum este cu  dragostea) sau Teo Trandafir (despre energia pozitivă).  
  
Profitul obţinut din vânzarea cărţii va fi donat în exclusivitate mamelor bolnave de cancer din România. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro