(P) Plaje spectaculoase şi castele de poveste, în Parga

De Unica.ro, pe
Pitoreasca staţiune Parga, construită de-a lungul pantei unui deal, este o excelentă destinaţie de vacanţă din vestul Greciei, înconjurată de o vegetaţie luxuriantă şi marea albastră, cristalină. Oportunităţile de divertisment sunt numeroase, pentru toată familia, indiferent de vârstă sau de gusturi, cu plaje exotice şi construcţii impresionante, mărturie a unei istorii influenţate de diferite popoare ce au zăbovit în această zonă.

Plaje impresionante

Oraşul Parga este în mare parte faimos pentru plajele înconjurate de peisaje spectaculoase, dintre care cea mai frumoasă este Valtos, un golf enorm, cu facilităţi turistice incluse şi restaurante tradiţionale care oferă preparate delicioase din peşte proaspăt şi fructe de mare.

Indiferent cât de aglomerată devine această zonă, cei 3 km de coastă sunt suficienţi pentru a găzdui pe toată lumea, pe nisipul cu prundiș sau nisip moale. Plaja este foarte bine organizată şi îţi oferă şansa de a experimenta mai multe sporturi acvatice, precum jet ski sau scuba diving. În plus, de aici poţi închiria o barcă pentru a porni în explorarea Mării Ionice, pentru a te bucura de peisajul înconjurător splendid.

Trasee pline de aventură

Vacanţa în Parga îţi va aduce mereu ceva interesant de făcut, dincolo de relaxarea pe una dintre frumoasele plaje, astfel că poţi porni oricând în explorarea oraşului. De-a lungul portului vei întâlni numeroase localuri intime, unde să guşti din spiritul grecesc, precum şi o frumoasă capelă albă.

Vizitează castelul veneţian poziţionat pe vârful unei stânci deasupra oraşului, construit în Evul Mediu pentru a proteja localitatea, cu vedere asupra portului, şi castelul otoman din Anthoussa, cunoscut şi sub numele de Castelul lui Ali Paşa, cu o panoramă superbă asupra regiunii.

Un alt loc de o frumuseţe naturală uimitoare este reprezentat de izvoarele râului Acherontas, înconjurat de o vegetaţie bogată, plină de culoare, de unde poţi porni într-un traseu plin de aventură, în munţi.

De Geanina Ichim

Sejur Parga
Vila Nausika 2*- de la 165 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!