Spirite, duhuri, fantome, case bântuite… Sună sinistru și înfricoșător. Totuși, nu ar trebui să le privim cu teamă. Dacă, în filme, sunt prezentate ca surse de rău, în viața reală, ele pot fi chiar protectoare.
Fiecare dintre noi a trecut, la un moment dat, prin suferința trecerii în neființă a unei persoane dragi. Există chiar și legende potrivit cărora sufletele trecute în lumea cealaltă ar mai poposi printre noi o vreme, timp în care încearcă să-și facă simțită prezența în diferite moduri.
Nu puțini sunt aceia care spun că, la scurt timp după pierderea unei ființe apropiate, au simțit că sunt în compania cuiva în aceeași încăpere, fără să mai fi fost cineva prezent.
Sunt și povești referitoare la senzația de atingere. Ba chiar unii spun că au simțit mirosuri specifice sau adieri ușoare. Deși sunt privite drept legende, toate mărturiile au un punct comun, ce pare să nu aibă nicio legătură cu autosugestia, prezența spiritelor.
Citeşte despre case bântuite scoase la vânzare. Ai locui aici?
De ce sunt printre noi
Printre obiceiurile păstrate din străbuni, după ritualul de înmormântare, este și acela de a lăsa în camera răposatului un pahar cu apă și o felie de pâine sau un blid cu mâncarea preferată a aceluia. Se spune că, până la slujba de 40 de zile, sufletul merge prin locurile lui dragi, să-și ia adio.
Pe de altă parte, cei ce şi-au găsit sfârşitul în accidente, în mod violent sau au fost ucişi, nu-şi dau seama că au trecut în nefiinţă. De aceea, încearcă în fel şi chip să-şi facă simţită prezenţa. Aceste entităţi sunt cunoscute ca spirite legate de Pământ. Ele nu au reuşit să vadă lumina şi să o urmeze în lumea de dincolo.
Prin urmare, continuă să-şi petreacă zilele printre cei dragi, refuzând cu încăpăţânare să plece, convinse fiind că sunt încă vii. De aceea, când dau semne, nu trebuie privite cu spaimă, ci trebuie ghidate către lumina veşnică, către calea spre lumea de dincolo. Citeşte mai multe despre fenomene paranormale şi cum să afli dacă ai spirite în casă pe Libertatea.ro