(P) Valea Fluturilor, un loc de vis care te va fermeca pe viață

De Unica.ro, pe
Puține sunt locurile moderne în care natura a rămas neatinsă de turismul în masă, și unde sutele de specii de plante și animale se dezvoltă armonios aproape de orașele agitate și cosmopolite... Unul dintre aceste locuri este celebra Vale a Fluturilor aflată pe insula Rhodos, un loc în care mii de fluturi colorați se strâng an de an pentru a se reproduce și care creează un spectacol uluitor al naturii.

Petaloudes se află în vestul insulei Rhodos, formată de-a lungul râului Pelekanos alimentat de mici cascade cu ape cristaline care te vor încânta cu susurul lor. Valea este un ecosistem unic în Europa prin prisma faptului că a supraviețuit neatinsă în fața timpurilor moderne, dar și pentru că găzduiește o mulțime de plante rare, protejate prin lege dar și fluturii din clasa Qadripunctaria Poda atrași de copacii storax care elimină un miros specific de rășinoase.

Fluturii ajung în vale în fiecare vară, iar din august până în septembrie parcul natural se umple la propriu de culoare grație aripilor fluturilor care creează un spectacol divin într-un dans al împerecherii, la care dacă așiști, nu-l vei uita niciodată.

Pentru că este un loc protejat de lege orice activitate care ar putea dăuna fluturilor, animalelor sau plantelor este absolut interzisă. În Peraloudes poți veni alături de cei mici, care vor fi absolut încântați să exploreze un colțișor de natură sălbatic, în inima unei insule moderne, cu stațiuni pline de viață.

Te poți relaxa fie la un picnic, dar ține cont de faptul că focul este interzis aici, la o plimbare pe serpentine admirând micile cascade cu ape reci, la o serie de fotografiat fluturii, sau pur și simplu să te umpli cu energie pozitivă, departe de agitația orașelor. La intrarea în Vale se află și un magazin de suveniruri de une-ți poți achiziționa câte un cadou care-ți va aminti de vizita ta.

de Mădălina Isar

Sejur Rhodos

Hotel Argo- de la 247 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!