(P) Relaxare pe Strada Pernelor, în Skiathos

De Unica.ro, pe
Una dintre cele mai boeme destinații grecești este cu siguranță Skiathos, care se mândrește cu mai bine de 69 de plaje cochete, majoritatea premiate cu ”Steagul Albastru” pentru curățenie și facilitățile oferite, dar și cu o mulțime de atracții atât culturale, cât și istorice.

Descoperă adevăratele minuni ale insulei într-un sejur de poveste în această vară. Îți poți începe incursiunea în lumea de neuitat a superbei insulițe, vizitând Skiathos Town, un orășel extrem de cosmopolit, dar cu un aer al vremurilor de mult apuse, care se mândrește cu o mulțime de construcții vechi și căsuțe cu arhitectură tradițională.

Construit în formă de amfiteatru, ca multe orașe grecești, capitala insulei poate fi străbătută la pas. Plimbă-te pe străduțele strâmte pavate cu piatră cubică, pe lângă casele grecești în alb-albastru, cu acoperișuri din țiglă, până la platforma de observație de lângă Biserica Agios Nikolaos, de unde vei putea admira panorama uluitoare asupra orașului.

De acolo poți porni spre Strada Pernelor… odată ce vei ajunge aici vei înțelege și de ce a fost numită în acest fel. Zona este renumită pentru numeroasele restaurante, terase și taverne unde te poți relaxa la un cocktail sau o limonadă, pe una din multele pernuțe colorate.

În schimb dacă ești atras de mare și de soare, vei găsi aici unele dintre cele mai spectaculoase plaje din Europa. Koukounaries este o fâșie de nisip fin cu prundiș gri în capete, sărutată de apele cele mai cristaline, într-un verde care te hipnotizează.

Nu ar trebui să ratezi nici plajele Lalaria, care se laudă cu formațiuni calcaroase spectaculoase, Banana Beach, una dintre plajele cu cel mai fin nisip, ideală pentru pasionații de sporturi, plaja Kalamaki, vestită pentru sejururile în familie sau Mandraki Beach, cu un aer ușor sălbatic și foarte liniștită.

De Mădălina Isar

Sejur Skiathos

Hotel Zeus 2*- de la 199 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!