(P) Kefalonia, cea mai boemă insulă grecească

De Unica.ro, pe
Kefalonia este destinația ideală în care să petreci o vacanţă de vis, într-un cadru natural splendid, cu o gamă largă de atracţii turistice şi idei de activităţi interesante pentru toate vârstele. Dezvoltată în ultimii ani ca o destinaţie ideală pentru familii, foarte multe staţiuni de pe insulă oferă şi oportunităţi de distracţie pentru tineri, printr-o viaţă de noapte intensă, susţinută de cluburi, puburi şi baruri plină de viaţă.

Plajele ce-i poartă renumele până departe

Kefalonia este faimoasă în cea mai mare parte pentru plajele exotice, impresionând chiar şi regizori care au ales aceste zone pentru a imortaliza diferite scene de film. Cel mai cunoscut este „Idila Căpitanului Corelli”, din anul 2001, cu actorii Nicolas Cage şi Penélope Cruz, care a făcut ca aceste locuri să fie cunoscute în întreaga lume.

Cele mai apreciate plaje de pe insulă sunt Lourdas, Myrtos, Skala şi Antisamos, cu facilităţi foarte bune şi o gamă impresionantă de sporturi acvatice, pentru ca fiecare moment petrecut aici să fie unul de neuitat.

Cele mai importante atracţii

Faimoasă pentru plajele exotice şi satele pitoreşti de pe litoral, Kefalonia este în acelaşi timp şi o destinaţie ideală pentru o vacanţă romantică, dar şi pentru familiile cu copii. Dimensiunile foarte mari ale insulei face ca dezvoltarea turismului din anumite zone să nu dăuneze farmecului său natural şi se mai păstrează încă staţiuni liniştite şi intime, chiar şi în sezonul de vârf.

Vizitează satele tradiţionale pitoreşti Argostoli, Fiscardo şi Assos, unde amestecul fin tradițional cu aerul cosmopolit, le dau acestor zone un farmec aparte. Vei descoperi aici o mulțime de restaurante cu preparate delicioase tradiționale, precum şi numeroase atracţii turistice, construcţii cu o arhitectură deosebită, case, vile şi biserici, mănăstiri şi castele medievale impresionante.

De Geanina Ichim

Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2*+ – de la 155 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!