(P) Cele mai pastelate locuri din Kefalonia, pe care nu le poți rata

De Unica.ro, pe
Insula contrastelor încântătoare cu dealuri luxuriante pline de viță de vie, coaste dramatice și plaje lungi arcuite în jurul Mării Ionice, Kefalonia este un magnet pentru romantici, artiști sau personalitățile din toată lumea.

Frumusețea sălbatică a Kefaloniei, satele de pescari și stațiunile cosmopolite adună din ce în ce mai mulți vizitatori dornici să descopere o parte de Grecia mai puțin comercială, unde se pot relaxa în ape azurii sau pe nisipuri albe ca spuma laptelui. Chiar dacă este cea mai mare și cea mai muntoasă dintre insulele ionice, Kefalonia a rămas autentică în fața timpurilor moderne.

Coasta litoralului ce se întinde pe mai bine de 230 km cuprinde aproape 40 de plaje generoase, compuse din mici pietricele albe sau nisip fin, auriu, fiind păzite îndeaproape de Muntele Enos al cărui vârf atinge 1628 de metri, prilej excelent să combini relaxarea la plajă cu drumețiile montane. Însă, Kefalonia este cunoscută mai ales pentru micuțele orășele cu iz venețian ce păstrează viluțe neoclasice pastelate, unde își au reședința de vacanță numeroase vedete internaționale.

Argostoli, orașul țestoaselor Caretta Caretta

Capitala insulei Kefalonia, Argostoli este împărțită în zona nouă (reconstruită după distrugerile cutremurului din 1953) și partea veche cu viluțele baroce (rămase din timpul protectoratului britanic). În jurul golfului Livadi, insularii au amenajat cea mai frumoasă zonă de promenadă de pe insulă, prilej excelent să observi țestoasele din specia pe cale de dispariție, Caretta Caretta ce înoată până aproape de mal. Plimbă-te apoi în piața Valianou înconjurată de taverne și restaurante grecești, unde trebuie neapărat să te oprești pentru a testa deliciosul vin de Kefalonia.

Lassi, stațiunea populară de pe coasta vestică

Cu peisajele variate, plaje stâncoase și păduri dese de pini pitici, Lassi este un orășel boem, aflat la numai 1 km distanță de Argostoli. Viluțele pastelate sunt construite pe o colină semeță în jurul apei de un turcoaz hipnotizant, iar plajele Platis Gialos şi Makris Gialos sunt unele dintre cele mai frumoase din Grecia.

Agia Efimia, satul de pescari uitat de timp

Kefalonia oferă turiștilor o combinație armonioasă între tradiții și modernitate, stațiuni exclusiviste și așezări liniștite, iar Agia Eftimia nu face excepție de la aceste ”reguli”. Mica urbe se laudă cu superbe case precum cuburile de zahăr, așezate elegant de-a lungul portului Sfintei Euphemia ce este plin de bărci tradiționale. În Agia Efimia atmosfera este tihnită, iar bucatele locale delicioase.

Assos, cel mai pitoresc loc de pe insulă

Păzit de castelul din secolul al XVI lea, Assos este locul ce nu trebuie ratat în Kefalonia. Așezarea idilică pe marginea Mării Ionice și la poalele unei coline montane învelită în pini, măslini și viță de vie, apropierea de superba plajă Myrtos (clasată cea mai spectaculoasă plajă din Europa), atmosfera vibrantă și gastronomia excelentă, fac ca Assos să fie un magnet pentru artiștii din toată lumea.

Lixouri, perla peninsulei Paliki

Al doilea oraș ca mărime din Kefalonia, Lixouri este înțesat de obiective istorice și naturale. Simbol al locului este Xi Beach, unica plajp de pe insulă ce are nisip roșu ca focul și ape de un verde-smarald.

Întreaga stațiune păstrează urmele bizantinilor, vizibile atât pe stilul vilelor, dar mai ales în arhitectura bisericuțelor Koronatou şi Kipouraion, principalele puncte de atracție din Lixouri. Fă o plimbare cu submarinul galben pe apele golfului Vatsa, vizitează Muzeul Iacovatos sau descoperă la pas micul sat pescăresc Kamiranata, aflat în imediata apropiere a orașului Lixouri.

Alege un sejur în Kefalonia, de la Europa Travel care împreună cu EOT (Greek National Tourism Organisation) desfășoară o amplă campanie de promovare turistică a principalelor destinații și atracții din Grecia. Turoperatorul din România te întâmpină cu o paletă extinsă de destinații în vechea Eladă, în locuri populare precum Thassos, Evia, Lefkada, Corfu sau Skiathos, la tarife accesibile și servicii excelente.

De Mădălina Isar

Sursa foto: arhiva EOT

Oferte de Vacanta Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2*+ – Poros – tarife de la 190 Euro + 339 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica.  Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!