(P) Cele mai frumoase sate tradiţionale din Zakynthos

De Unica.ro, pe
Plaje lungi străjuite de stânci albe care par că străbat cerul, scăldate de ape în nuanțe de albastru pe care nu ți le-ai fi putut imagina că există, sate uitate de timp peste care domnește liniștea, stațiuni cu viață de noapte fulminantă și bunătăți care te provoacă să explorezi obiective turistice incredibile... Sunt doar câteva dintre atuurile insulei Zakynthos!

Peisaje pitoreşti în satele de munte

Explorează frumoasele sate neatinse încă de turismul tot mai dezvoltat în marile staţiuni, care te vor surprinde cu peisaje sălbatice feerice şi cu ocazia de a observa şi de a trăi modul de viaţă al localnicilor din Zakynthos. Satele montane din partea de nord a insulei, cum ar fi Kamybi, Volimes sau Anafonitria, şi-au conservat frumuseţile tradiţionale şi naturale, la fel ca şi alte micuţe localităţi Gyri sau Loucha. Pentru a înțelege mai profund istoria şi cultura insulei şi pentru a experimenta faimoasa ospitalitate grecească trebuie neapărat să descoperi cele mai tradiționale așezări. În plus, cele mai bune dintre aceste mici localităţi se mândresc cu cadru natural în care se poziţionează, fiind înconjurate de uimitoare peisaje bogate în floră şi faună.

Obiceiuri şi tradiţii în Zakynthos

Localnicii se îndeletnicesc în mare parte cu agricultura, cu recoltarea strugurilor pentru vin şi a măslinelor pentru ulei. O excursie într-unul din satele tradiţionale din Zakynthos nu poate fi completă fără achiziţionarea unor astfel de produse locale, brânzeturi de casă, miere, vinuri aromate sau ulei de măsline.

În afara de produsele alimentare pe care le găseşti la orice pas în drumul tău, mai poţi descoperi şi alte obiecte artizanale, lucrate cu drag de meşteşugarii greci, cum ar fi ceramică, covoare şi dantelă. Satul Volimes este bine cunoscut în toată Grecia pentru calitatea produselor sale lucrate manual, în special pentru dantele, suveniruri perfecte pentru orice vizitator.

De Geanina Ichim

Sejur Zakynthos

Hotel Andreolas 2*- de la 258 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!