(P) Ce învață copiii prin sport

De Unica.ro, pe
Forța în gândire și mișcare, viteza și coordonarea, sunt doar câteva atuuri câștigate de copiii care fac sport. Însă dincolo de beneficiile pentru sănătate, iată ce îi mai învață sportul pe cei mici:

Să fie disciplinați

În jocurile sportive, copiii află imediat dacă au câștigat: văd imediat dacă au nimerit ținta, dacă s-au încadrat în timp, chiar și dacă au fost prinși sau nu la „leapșa”. Iar acest lucru îi motivează să fie din ce în ce mai buni pentru a câștiga. Dacă au alături și un antrenor, acesta îi va ajuta să se autodepășească și să-și urmărească progresul.

Să fie sociabili

Jocurile îi fac pe copii să fie mai sociabili și mai deschiși să-și facă prieteni noi, alături de care să formeze echipa câștigătoare. Interacțiunea pe care cei mici o au în timpul jocurilor îi face mai responsabili și mai optimiști în ceea ce privește relațiile cu cei mici, dar și cu cei mari.

Să creadă în ei

Când copiii se joacă își descoperă calitățile, și mai mult decât atât, cu fiecare joc ce trece, au mai multă încredere în ei. Și pentru că își doresc să câștige, cei mici sunt receptivi la criticile constructive ale părinților și antrenorilor și le folosesc pentru a-și dezvolta punctele forte.

Să fie toleranți și să se integreze în echipe

Sporturile de echipă, mai ales într-un cadru organizat, construiesc prietenii și îi învață pe copii să fie toleranți. Într-o tabără de vară, de exemplu, se pot reuni copii din mai multe regiuni, cu diverse obiceiuri, preferințe și feluri de a fi. Jocurile sportive îi învață că pentru a câștiga, trebuie să fie o echipă unită, în care membrii se înțeleg și se respectă reciproc.

antrenor Lixandu Viorel

Oportunitatea perfectă pentru a învăța prin distracție

Pentru vara aceasta, cea mai bună opțiune este Tabăra NERF, unde copilul tău se va distra alături de alți copii în jocuri dinamice de echipă, ca treasure hunt, tragere la țintă, concursuri de baschet sau joaca de-a spionii.

 

Foto: Lixandru Viorel, antrenor de Jiu-Jitsu

În plus, își va face o mulțime de prieteni și va învăța multe lucruri utile, ca explorare montană, prim-ajutor, colaborare și comunicare în echipă.

Nu în ultimul rând, în Tabăra NERF copilul tău va descoperi noi jocuri și jucării înainte ca acestea să apară în magazine și va râde cu gura până la urechi alături de camarazi de vârsta lui.

Cum îți trimiți copilul în Tabăra NERF?

Cumpără-i copilului tău un blaster NERF pe care este afișat abțibildul de campanie. Păstrează bonul fiscal, înscrie codul pe www.tabaranerf.ro și acumulează minimum 200 de puncte. Poți câștiga un loc dublu pentru copilul tău și un prieten de-al lui în Tabăra NERF, plus 500 de alte premii instant: blastere și echipamente NERF.

Text de Lixandru Viorel

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!