(P) 5 locuri idilice din Kefalonia, pe care trebuie să le vizitezi în această vară

De Unica.ro pe
Păzită îndeaproape de Muntele Enos cu vârful său ce depășește 1600 de metri, Kefalonia este cea mai mare insulă din Marea Ionică, dar și locul cu cele mai dramatice peisaje grecești. Frumusețea pitorească a insulei i-a inspirat pe artiștii de pretutindeni care au încercat să descrie cât mai frumos acest paradis. Tot aici s-au turnat și filme celebre dintre care ”Captain Corelli's Mandolin”, regizat de John Madden și nominalizat la mai multe categorii de premii. 

Cu drumurile sale montane ce îți taie respirație și care șerpuiesc pe lângă podgoriile de vii și apele Mării Ionice de un turcoaz neverosimil, Kefalonia este fără îndoială un magnet pentru turiștii dornici de aventuri, dar și pentru cei care vor să se relaxeze în golfurile liniștite ale satelor de pescari.

Argostoli, capitala plină de farmec a insulei Kefalonia găzduiește cel mai mare port natural din împrejurimi. Atmosfera elitară și arhitectura venețiană fac ca acest oraș să fie un adevărat paradis turistic pentru cei care vor să evadeze câteva ore la shopping sau să viziteze muzeele. Golful ca smaraldul este împrejmuit de pini, iar faleza pietruită și umbrită de palmieri te invită la promenade la amurg, atunci când poți observa și țestoasele cu cap mare – Caretta Caretta, pe cale de dispariție. De aici te poți îndrepta spre centrul istoric împărțit în străzi labirintice ticsite de buticuri cochete, la Biserica Sfântului Spiridon și Turnul cu Ceas Venețian. Pentru a încheia turul capitalei, seara o poți petrece în stil tradițional grecesc în una dintre tavernele aflate în Plateia Valianou (Piața Principală).

Kefalonia este cunoscută în Europa pentru linia dantelată de coastă, umbrită de dealurile semețe din calcar. La poalele lor se întind plaje albe ca spuma laptelui sărutate de valurile spumoase ale Mării Ionice, numai bune de îmblânzit. Dintre toate plajele locului cea mai populară este Myrthos Beach – din pietricele albe perfect șlefuite, lungă de până la 1 km. Însă vei găsi și alte zone idilice, dar care au rămas oarecum secrete pentru cei mai mulți dintre turiști. Una dintre ele este Plaja Xi aflată în apropiere de Lixouri, cu intrare abruptă în mare, nisip cărămiziu, ape turcoaz și o lungime de aproape 3 km.

Nu departe de Myrtos Beach, într-un golf idilic mărginit de pini pitici se întinde elegantul oraș Assos cu ale sale viluțe neoclasice cu arhitectură venețiană dispuse în formă de amfiteatru. La finalul secolului al-XV-lea, venețienii au ridicat aici cea mai importantă centură de apărare marcată printr-un castel impozant, dintre care astăzi au mai supraviețuit câteva rămășițe de clădiri și ziduri.

Fiskardo, destinația celebrităților și locul cel mai pitoresc din Kefalonia te ademenește instant cu atmosfera tradițională dar în același timp elegantă. Aici vei putea foarte bine să te întâlnești cu Christopher Biggins, Madonna ori John Terry. Dintre toate cele 350 de sate din Kefalonia, Fiskardo este probabil cel mai pastelat dintre ele, dar și singurul care a rezistat devastatorului cutremur din 1953.

Pe coasta de est a insulei Kefalonia, aproape de orășelul Sami vei găsi o adevărată minune naturală. Grota cu lacul Melissani a fost descoperită în urma cutremurului din `53 atunci când tavanul peșterii s-a surpat și a scos la iveală un ochi de apă turcoaz cu reflexii violet. Astăzi, Melissani este fără îndoială cea mai fotografiată atracție naturală din Kefalonia, unde ajung zilnic mii de vizitatori străini dornici de plimbări relaxante pe lacul decorat cu stalactite.

Alege un sejur în Kefalonia, de la Europa Travel care împreună cu EOT (Greek National Tourism Organisation) desfășoară o amplă campanie de promovare turistică a principalelor destinații și atracții din Grecia. Turoperatorul din România te întâmpină cu o paletă extinsă de destinații în vechea Eladă, în locuri populare precum Thassos, Skiathos, Evia, Lefkada sau Corfu, la tarife accesibile și servicii excelente.

De Mădălina Isar

Sursa foto: arhiva EOT

Oferte de Vacanta Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2*+ – Poros – tarife de la 190 Euro + 339 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat