(P) 3 locuri pe care trebuie să le vizitezi, în Costa Brava

De Unica.ro, pe
Destinația artiștilor și a boemilor, Costa Brava este locul de văzut neapărat în această vară, mai ales dacă te dai în vânt după orășele istorice, piețe colorate de fructe și legume proaspete, parcuri naturale ori după sporturi nautice.

Triunghiul lui Dali, de neratat!

Un sejur în Costa Brava fără vizitarea locurilor în care s-a născut și a trăit celebrul pictor spaniol Salvador Dali, este incomplet. Fă turul așa numitului ”Triunghi al lui Dali”, în care vei avea ocazia să vizitezi Figueres, orașul în care s-a născut artistul. În micuța așezare se află și al doilea cel mai vizitat muzeu al Spaniei, Muzeul Figueres Dali în care sunt expuse lucrările marelui pictor. Până în anul 1982, Dali a locuit în Portlligrat. Vizitează casa-muzeu cu labirinturi interioare remarcabile și o vedere absolut fascinantă asupra mării, cu o arhitectură simplă. Salvador Dali se retrage după moartea soției sale, în orașul Pubol, pentru a locui în clădirea pe care artistul i-o făcuse cadou soției și muzei sale. Castell Gala-Dali este un castel medieval fabulos cu mobilier valoros și picturi semnate de marele artist, și grădini pline de flori și vegetație luxuriantă.

Vila Vella enceinte, pășește într-o lume medievală!

Singurul oraș medieval aflat pe coasta catalană care poate fi vizitat este Vila Vella enceinte, centrul vechi al orașului Tossa del Mar, care datează din secolul al XIV lea. Admiră incredibilele ziduri ale cetății care s-au menținut foarte bine în ciuda timpului, cele patru turele dar și turnurile cilindrice, la o plimbare pe străzile pietruite ale acestei așezări.

Parcul Natural Cap de Creus, locul perfect pentru pasionații de natură și sporturi nautice

Singurul loc în care munții Pirinei se întâlnesc cu marea cea turcoaz, dar și cea mai mare rezervație naturală din Spania, este Parcul Natural Cap de Creus. Parcul se întinde pe circa 13.000 hectare și găzduiește sute de specii de păsări rare, plante dar și animale protejate prin lege. Dacă te pasionează sporturile nautice, poți practica aici paragliding. Chiar dacă nu dispune de o plajă, mulți turiști vin aici și pentru săriturile de pe stâncile care înconjoară parcul.

De Mădălina Isar

Sejur Costa Brava

Hotel Reymar 3*- de la 403 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!