Unde poţi face cursuri de perfecţionare

De Nicoleta Galeteanu pe

Pe o piaţă a muncii extrem de strânsă, îmbunătăţirea competenţelor a devenit o cerinţă obligatorie. Cursurile de perfecţionare pot fi în acest caz o recomandare…

 …importantă în CV-ul şi domeniul în care activezi.

Pe piaţa de training din România există numeroase centre care oferă pregătire specializată în toate domeniile şi cursuri de perfecţionare extrem de variate.

În plus, tot atâtea centre dispun de oferte şi discounturi foarte avantajoase, astfel că banii pe care îi investeşti într-un astfel de program îţi pot aduce pe termen lung câştiguri şi satisfacţii înzecite.

Cursuri de perfecţionare pentru agenţii imobiliari

În domeniul imobiliar criza precedentă nu a selecţionat doar firmele de pe piaţă ci şi angajaţii, astfel că cei care se întorc trebuie să facă faţă la teste de angajare mult mai exigente.

Dacă te numeri printre ei, un curs de specializare la Centrul Arrow,
de exemplu, durează o săptămână şi te costă 420 de lei, iar ca să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele de contabilitate în doar 6 săptămâni, plăteşti 490 de lei.

Tot aici te poţi înscrie şi la cursuri de perfecţionare în domeniul Resurselor Umane. O sesiune durează o lună şi jumătate şi costă 790 de lei, cu posibilitatea de a plăti în rate. Însă, dacă achiţi toată suma beneficiezi de o reducere de 5%.

Dacă urmăreşti ofertele de sezon, aici poţi profita de reduceri şi de până la 50%.

Cursuri de Internet sau publicitate

Pe de altă parte, joburile în domenii precum editare foto sau grafică publicitară sunt în plin avânt pe piaţa muncii. La fel însă sunt şi cerinţele angajatorilor în ce priveşte cunoştinţele candidatului, într-un fel direct proporţional cu dezvoltarea de noi programe indispensabile, cum sunt Photoshop sau Corel.

Centrul de training Credis, aparţinând Academiei Cisco, este unul dintre cele mai cunoscute şcoli de profil pentru pasionaţii de IT, care oferă pregătire atât celor avansaţi, cât şi celor care vor să înveţe programe de calculator.

În plus, centrul dispune în această perioadă de oferte foarte bune, astfel că indiferent de cursul pentru care optezi, preţul este de 450 de lei, în regim intensiv. 

Te poţi înscrie la cursuri de grafică publicitară şi la Avantaj Consulting.

Preţurile se situează între 440 şi 490 de lei, în funcţie de nivelul de predare şi cunoştinţele de Adobe Photoshop şi Corel Draw ale candidatului.

Cursuri pentru viitorii afacerişti

Pentru cei interesaţi de lumea afacerilor, Credis organizează şi cursuri antreprenoriale. Dacă vrei să îţi deschizi propria afacere, aici poţi învăţa să îţi faci planul de afaceri, să analizezi potenţialul pieţei şi cum să investeşti inteligent.

Un astfel de curs costă 450 de lei, iar sesiunea durează 55 de ore.

Programe MBA 

Master of Business Administration (MBA) este una dintre cele mai apreciate diplome în domeniul afacerilor, iar managerii care deţin o astfel de pregătire sunt extrem de căutaţi de către companii.

Specialiştii în HR spun că un absolvent de MBA câştigă în medie 3.000 de euro pe lună, iar un astfel de program reprezintă o investiţie de lungă durată pentru un angajat, chiar dacă nu este accesibil oricui.

Preţul unui program MBA se plăteşte în medie cu 4.000 de euro la centrele locale specializate şi durează 2 ani.

Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti competenţele manageriale, în România există cel puţin cinci şcoli care desfăşoară programe de tipul MBA, în parteneriat cu Universităţile străine.

Una dintre acestea este Institutul Naţional de Dezvoltare Economică (INDE) care, în parteneriat cu Conservatorului Naţional de Arte şi Meserii din Paris, te poate ajuta să evoluezi în cariera de manager.

Programul durează doi, cu o prelungire de un an pentru fiecare an de studiu, iar costul este de 4.400 de euro.

Preţul programelor MBA ajunge şi la 21.500 de euro la ASEBUSS – Scoala Postuniversitară de Afaceri Româno-Americană, în schimbul unei pregătiri de 8 luni în România şi SUA.

În schimb, la Bucharest School of Management MBA-ul te costă 13.500 euro pentru doi ani de studiu, iar dacă îl desfăşori la iniţiativa companiei unde lucrezi, angajatorul beneficiază şi de reduceri.

Astfel, dacă acesta înscrie doi angajaţi în acelaşi ani, preţul unui MBA va fi de 10.000 de euro, iar dacă sunt înscrişi trei, acesta va  plăti 9.500 de euro.

Sursa: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro