O fetiță s-a născut cu inima în afara cutiei toracice. Cum arată

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 13 ianuarie 2021, 14:38
O fetiță din Rusia s-a născut cu inima în afara cutiei toracice. Virsaviya Borun-Goncharova suferă de o afecțiune extrem de rară, iar fiecare bătaie a inimii sale este vizibilă.

Fetița în vârstă de 11 ani, originară din Rusia, s-a născut cu o boală genetică congenitală rară, cu localizare toraco-abdominală, numită Pentalogia lui Cantrell sau sindromul Cantrell.

Cutia toracică a micuței, precum și mușchii abdominali nu s-au format corespunzător atunci când era în uter. Din acest motiv, inima a rămas în afara toracelui. 

Citește și: Povestea unei tinere care s-a născut fără mâini și fără picioare: „Mă simt confortabil să fiu eu”

O fetiță s-a născut cu inima în afara cutiei toracice. Cum arată

Când Dari, mama lui Virsaviya, era însărcinată, i s-a spus că fiica ei va muri fie în timpul sarcinii, fie în momentul nașterii. Dar Virsaviya a sfidat previziunile medicilor și a supraviețuit, iar acum încearcă să ducă o viață cât se poate de normală. Este o fetiță căreia îi place să cânte, să danseze și să se joace cu prietenii ei.

Este cu adevărat un miracol și o iubesc așa cum este. Este absolut unică. Ea este una la un milion. Lui Ervin, fratele ei, îi place să se apropie de inima sa și să o atingă”, a mărturisit mama ei. 

Orice lovitură îi poate fi fatală

Pe lângă poziționarea inimii în afara pieptului, din cauza sindromului Cantrell fetița suferă și de alte malformații intracardiace, cum ar fi defectul septal ventricular. Acesta se caracterizează printr-o gaură la nivelul inimii, unde ar fi trebuit să se întâlnească porțiuni din septul ventricular.

Afecțiunea nu provoacă dureri în viața de zi cu zi, dar îi lasă inima expusă, deoarece se află chiar sub suprafața pielii, Virsaviya trebuie să fie mereu atentă pentru că orice accidentare îi poate fi fatală. 

Citește și: S-a născut cu un semn pe față și credea că nu va cunoaște iubirea. Cum arată în rochie de mireasă

Virsaviya s-a mutat cu mama sa din Rusia în Statele Unite în 2015, cu speranța că operația de închidere a găurii din inimă i-ar permite fetiței să ducă o viață mai normală. Totuși, din cauza tensiunii arteriale crescute, care afectează arterele din plămâni, acest lucru nu a fost posibil, potrivit metro.co.uk.

Intră în GALERIA FOTO să vezi imagini cu fetița care are inima în afara corpului

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro