Noi premiere la teatru şi cinema

De Unica.ro pe

Pentru Nancy Meyers se pare că nu este deloc complicat să dea lovitura în rândul comediilor romantice, deşi foloseşte aproape aceeaşi reţetă de fiecare dată.
Cea mai nouă producţie a regizoarei, „E tare complicat”, pare să fie fie o continuare a seriei de comedii, începută cu „Ce-şi doresc femeile”, continuată cu „Vacanţa”, şi terminată cu „Ceva, ceva tot o ieşi”, producţii care se bucură de un succes modest numai, având în vedere că filmele nu au primit premii, ci mai mult laude.  
 
Nominalizată la Globul de Aur pentru rolul principal, Meryl Streep a câştigat în schimb cu cel din „Julie & Julia”. Însă actriţa şi fermecătorul Alec Baldwin fac partidă bună în film, cu toate că au rămas doar în relaţii amicale la zece ani după divorţ. O permieră disponibilă în cinematografe începând de ieri, pe care merită să o urmăreşti şi acasă.
 
Dacă nu te tentează prima, îţi recomnadăm atunci „Din Paris, cu dragoste„, o altă comedie, de această dată cu John Travolta şi Jonathan Meyers, în regia lui Pierre Morel, un regizor tânăr care promite lucruri mari. A mai regizat „În suburbii 13” în 2004 şi „Teroare în Paris„, patru ani mai târziu. Filmul este o comedie reuşita, apreciază criticii, care îşi merită banii la cinematograf.  

În caz că nu mai prinzi bilete la cele două premiere sau dacă nu te încântă niciuna, ai şi alte alternative în programul de cinema, propus de cinematografele din oraş. 

Iată şi alte filme din filmoteca recentă pe care le recomandăm.
        
„Coco Chanel” (biografie, dramă) – Cinematograf Europa
„T-Rex înapoi în cretacic” (aventuri) la Samsung IMAX, 11:00        
„Louise-Michel” (comedie) la Noul Cinematograf al Regizorului Român, 20:30
„Dr. Parnassus” (aventuri, fantezie, mister) – Movieplex Cinema Plaza România, Hollywood Multiplex, Patria, Starplex, Cinema City Cotroceni  

„Circul ororilor: asistenul vampirului” (fantezie, horror, thriller, aventuri) -Cinema City Cotroceni, Hollywood Multiplex, Starplex, Movieplex Cinema Plaza România   „Cartea lui Eli” (acţiune, aventuri, dramă) – The Light Cinema, Cityplex, Movieplex Cinema Plaza România, Cinema City Cotroceni, Hollywood Multiplex, Starplex, Cinema City Cotroceni VIP  

„Old dogs” (comedie, familie) – Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Cinema City Cotroceni, Starplex, Movieplex Cinema Plaza România
„Agora” (dramă, istoric, aventuri, romantic) – Movieplex Cinema Plaza România, Cinema City Cotroceni, Hollywood Multiplex, Starplex

„Poveste fatală” (dramă, horror, science fiction, thriller) – Cinema City Cotroceni
„Bruno” (comedie) – Gloria
„Ascuns” (dramă, thriller) – Cotroceni (Glendale Studio)  
„Katalin Varga” (crimă, dramă) – Cinemateca Union
  
Surprize se anunţă şi pe scenele româneşti, unde actorii au pregătit spectacole şi piese de teatru în premieră, în acest weekend, pe care ar fi bine să nu le ratezi.

Duminică, Maia Morgenstern şi Alexandru Anastasiu au pregătit un recital extraordinar pe scena Centrului Comunitar Evreiesc, „Nesama. Suflet şi Vibraţie„, începând cu ora 17.30.
 
Un spectacol inspirat din textele celui mai mare eseist israelian, Amos Oz, pe sonorităţi rafinate de vibrafon. După spectacol, iubitorii de lectură vor putea asista la lansarea cărţii „Regăsire – Diaspora Muzicală Românescă„, în care se regăsesc 55 de interviuri realizate de Sebastian Crăciun cu muzicieni români stabiliţi în toată lumea.  
 
La Opera Naţională, sâmbătă poţi audia un spectacol aniversar dedicat mezzo-sopranei Veronica Garbu, „Aida„. Astfel, iubitorii de operă au din nou ocazia să îi asculte pe tenorul Daniel Magdal (Germania), în rolul Radames, şi pe mezzo-soprana Andrada Nas, în rolul lui Amneris pentru prima oară pe scena bucureşteană. Spectacolul începe de la ora 18:30.  
 
Pentru acest weekend şi Teatrul Masca a pregătit o serie de spectacole extraordinare, în regia maestrului Mihai Malaimare. Vineri, de la 20.00, poţi vedea piesa „Slugă la doi stăpâni„, iar duminică actorii pun în scenă „Acul cumetrei Gurton”, de la ora 19.00.  

Sâmbătă, de la 12.30, aceeaşi actori cu mască te aşteaptă într-un spectacol de două minute la staţia de metrou Unirii 1.
 
Alte piese de teatru programate pentru următoarele zile. 
 
Vineri, „Retro” (de Aleksandr Galin), regia tudor Tepeneag, ora 19.00,  
Sâmbătă, „Titanic Vals” de Tudor Musatescu, ora 19.00, Nottara
Sâmbătă, duminică, marţi, ora 19.00, „Operă de trei parale”, Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian 
Duminică, „39 de trepte”, regia Petre Bokor, ora 19.00, Nottara
Duminică, ora 11.00 – „Prinţesa din Castelul de Aramă”, regia Cristian Pepino
Duminică, „Nişte fete” – Universitatea de Artă Teatrală „I.L. Caragiale”, 19:00

„Desculţ în parc”, spectacol cu Ştefan Bănică Jr. (între 8 şi 23 februarie, de la ora 19:30) – Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian.     
10 februarie 2010, „Alarme şi excursii”, Teatrul Foarte Mic,19:00
10 februarie, 19:00, „Dacă n-ai mai fii”, Teatrul Foarte Mic
11, 12, 13 februarie, „O lume pe dos”, Teatrul de Comedie, 19:30

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro