Noaptea Muzeelor la București. Ce nu ar trebui să ratezi

De Erika Chivu, pe
Sâmbătă seara, pe 21 mai, 27 de muzee și 22 de organizații culturale din Capitală își deschid porțile publicului, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2016. Pentru că știu că e aproape imposibil să ajungi să le vizitezi pe toate, oricât de mult ți-ai dori, îți propun trei dintre acestea, care pe mine m-au atras în mod special.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit aici.

De văzut la Noaptea Muzeelor 2016

Noapte Albă la Pensionatul Domnesc de Fete

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate deschide Școala Centrală din Bucureşti (Str. Icoanei nr. 3-5, lângă Grădina Icoanei), pe 21 mai, la Noaptea Muzeelor. Între orele 20.00 și 02.00, o serie de instalații vor lumina spațiile istorice de la Școala Centrală, vizitatorii vor putea merge în tururi ghidate în galeria principală a pensionatului, muzica live va răsuna din grădină, iar în casa directoarei va avea loc expoziția „Obiecte și amintiri din Școala Centrală”. Detalii despre eveniment, aici. 

Adam și Eva în grădina baronului Bellu

Începând cu ora 19.00, vizitatorii cimitirului Bellu – muzeu în aer liber – pot merge tururi ghidate la monumentele din Cimitirul Bellu. Cvartetul Chromatic va susține un concert, iar de la 22.00, în Cimitirul Bellu se va juca piesa de teatru “Jurnalul lui Adam și al Evei” de Mark Twain, cu Dana Rogoz și Dan Rădulescu, în regia lui Eugen Gyemant. Mai multe detalii, aici.

Noapte interactivă la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”

La Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, startul Nopții Muzeelor se va da începând cu ora 18.00, iar seara va începe cu vizitarea expoziției permanente a Muzeului; Elementul-surpriză de anul acesta este reprezentat de o serie de demonstrații, pe care cercetătorii muzeului le vor face, cu ajutorul publicului, dacă vremea de afară va fi favorabilă – colectare de insecte nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale și interceptarea liliecilor din grădina muzeului, cu ajutorul detectorului de ultrasunete. Detalii despre eveniment, aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!