Ce spune despre tine muzica pe care o asculţi

De Nicoleta Galeteanu pe

Dacă semnul zodiacal nu îţi spune prea multe, muzica te-ar putea ajuta mai mult ca să descoperi o persoană. Se pare că preferinţele muzicale pot fi indicatori precişi…
…care îţi pot spune dacă o persoană este confuză, optimistă sau impulsivă.

Află ce spune muzica despre tine şi despre ceilalţi!

Unora le place jazz-ul

Muzica lui John Coltrane, Louis Armstrong sau Herbie Hancock încântă urechea muzicală doar celor inteligenţi.

Studiile realizate de-a lungul timpului spun că afinitatea pentru jazz sau blues se reflectă şi în nivelul de inteligenţă, iar cei care ascultă în mod preferenţial această muzică au IQ peste medie.

Printre cei care vor merge la concertul lui Herbie Hancock vor fi cu siguranţă personalităţi complexe, conservatoare şi cu viziuni constante. Nu în ultimul rând, cei care ascultă jazz sunt firi inventive, cu înclinaţii spre studiu, carieră politică în special şi preocupări ecologice, fiind mari iubitori de natură.

Pop sau country?

Dacă asculţi country şi ştii pe de rost toate hiturile din top 40, atunci poţi spune despre tine că eşti o persoană optimistă, sinceră şi conservatoare şi cu gusturi convenţionale.

Ascultătorii genului country sau pop sunt persoane cu viziuni mai simple, ceea ce nu este rău deloc, pentru că ei evită pur şi simplu să se complice cu lucruri inutile.

Cei care ascultă Dolly Parton ar putea avea, în schimb, câteva idei fixe la care nu renunţă uşor. În plus, iubitorii de pop sunt persoane calme şi nu se remarcă nici la testele de inteligenţă.

Clasici în muzică 

Muzica devine o întreagă filosofie pentru cei care ascultă Mozart şi Bethoveen. Dacă asculţi îm mod regulat Simfonia a V-a te numeri printre persoanele intelectuale şi analitice, cărora le place să reflecteze.

Pasionaţii de partituri clasice sunt firi tensionate şi extrovertite, asemenea unui concert de Maria Callas. Dau dovadă de memorie bună, atenţie sporită şi sensibilitate.

Partea mai puţin flatantă este că aceştia sunt de trei ori mai predispuşi la sinucidere decât ceilalţi melomani, spun psihologii. Totuşi, nu trebuie să eviţi să mergi la Madame Butterfly…

Află ce spune muzica rap, rock şi tehno despre tine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2