Motivul pentru care eroinele Disney poartă mai mereu albastru

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Vineri, 17 septembrie 2021, 12:49
Elsa din „Frozen”, Cenușăreasa, Belle din „Frumoasa și Bestia”, Ariel din „Mica Sirenă”, Alice din „Alice în Țara Minunilor”, Jasmine din „Aladdin” și lista poate continua. Cu siguranță ai observat deja că majoritatea eroinelor Disney sunt îmbrăcate în albastru, iar motivul nu este deloc întâmplător.

Producătorii Disney au o afinitate pentru această culoare fiindcă semnifică puritatea, loialitatea și puterea.

Cel care a observat detaliul pe care noi l-am ignorat de-a lungul timpului este designerul Chritopher Kane, care a creat o colecție capsulă inspirată din filmul „Frumoasa și Bestia”. „Când te gândești la eroinele Disney– Cenușăreasa, Frumoasa Adormită, Jasmine – toate poartă albastru. Este albastrul Disney”, a spus designerul.

Leatrice Eiseman de la Institutul Pantone a explicat motivul pentru care majoritatea prințeselor Disney sunt îmbrăcate în rochii albastre: „Albastrul oferă putere personajelor”, spune ea. „Este un mod subtil de a spune – Da, dar femeile tinere pot avea și ele putere”, a adăugat Eiseman.

Iar dacă este să credem raționamentul lui Leatrice Eiseman, totul are sens: Jasmine reușește să scape din ghearele lui Jafar, Belle nu se teme de aventură, iar Cenușăreasa își sfidează mama vitregă pentr a-și întâlni prințul.

Un alt motiv pentru care albastrul este o culoare atât de populară în rândul prințeselor Disney? Este culoarea cerului, amintindu-ne de pozitivitate și speranță. „Inspiră încredere”, a mai spus Eiseman.

Citește și – Viața bate Disney-ul. Actorii care au dublat vocile personajelor Mickey și Minnie Mouse s-au căsătorit în viața reală

Citește și – De ce toate personajele Disney sunt orfane de mamă

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!