Cele mai frumoase melodii celebre cu şi despre Maria

De Nicoleta Galeteanu, pe

Maria este un nume comun, dar este şi unul dintre cele mai fredonate nume din lume. De-a lungul timpului, artiştii au închinat „Mariei” cele mai frumoase versuri
 …din repertoriul lor, fără să fi avut neapărat o iubită cu acest nume.

Pentru că este Sfânta Maria, ascultă în continuare cele mai frumoase dedicaţii, dacă te numeşti Maria.

West Side Story – Maria

Adaptare după piesa „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, „West Side Story” este unul dintre cele mai vechi,  celebre şi frumoase spectacole de pe Broadway, dar unul dintre primele musicaluri din istoria cinematografiei.

„Poveste din cartierul de vest”, ecranizat în 1961, dezvăluie una dintre cele mai frumoase melodii dedicate „Mariei”, pe care fermecătorul actor Richard Beymer, în rolul lui Tony, pare să o fredoneze atât de ireal.
Melodia este, desigur, intrepretată de un cântăreţ adevărat şi ataşată pe coloana sonoră a filmului.

Musica este creată de Leonard Bernstein, iar versurile, de Stephen Sondheim în 1956.

Blondie – Maria

Este imposibil să nu îţi aminteşti măcar un vers din cel mai frumos hit al trupei americane de rock, fie şi dacă acesta ar fi numai „Ave Maria”.

Este cel mai cunoscut refren care o invocă pe Maria, însă ceea ce face ca melodia să ajungă un hit în 1999 este vocea superbă a lui Debbie Harry.

Versurile celor de la Blondie vorbesc despre o fată fatală şi misterioasă, aşa cum ar trebui să se sinmtă oricine care primeşte o atfel de dedicaţie.

Sandra – Maria Magdalena

O veche şi minunată melodie pe care au dansat două generaţii la rând, ce rămâne şi astăzi una dintre cele mai frumoase single-uri cu şi despre Maria.

Cântată inconfundabil de artista germană, „Maria Magdalena” – cu titlul complet „I’ll Never Be Maria Magdalena” – este de altfel primul hit al grupului care reuşeşte să răzbată la radiourile şi posturile tv străine, în urmă cu mai bine de 25 de anim în 1985.
 

Ricky Martin – Maria

În 1995, cuceritorul portorican dădea lovitura cu singelul latino-pop, ce a devenit „un, dos, tres” un hit internaţional.

Chiar dacă în versuri, „Maria” apare ca un „păcat total”, numele i-a purtat noroc lui Ricky Martin, propulsat atunci direct în topurile din Europa.

Santana – Maria, Maria

Şi dacă până acum nu credeai că numele Maria este unul binecuvântate, îţi reamintim noi că Santana tot cu un astfel de hit a făcut valuri la sfârşitul anilor ’90.

Acordurile fermecătoare de chitară, dar mai ales vocea inconfundabilă a celor de la The Product G&B au făcut ca Maria să fie o „mama chica” extrem de în vogă în acei ani.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!