În decembrie, peste 20 de concerte în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Dacă ai crescut ascultând muzica lor şi le-ai cumpărat albumele cu devotament şi împătimire, acum îi poţi asculta în exclusivitate pe scenele din Bucureşti.
Ten Years After, Iris sau Demis Roussos sunt doar câteva repere muzicale care vor desfăta neîndoielnic publicul de Sărbători. 
   
Pentru că ultima lună din an aduce un repertoriu divers – concerte de senzaţie, trupe muzicale consacrate şi artişti de prima clasă – ne-am gândit să facem o selecţie a celor mai notabile evenimente pe care ţi le recomandăm cu drag.
   
Aşadar, seria concertelor se anunţă una îmbelşugată încă din prima zi a lunii, după „execuţia” incendiară a celor de la Phoenix şi lansarea noului lor album,  
„Cei ce ne-au dat nume”.

Însă, cu noutăţi în materie de albume revin în Capitală şi cei de la Delinquent Habits cu cel mai nou album – „The Common Man” – şi un concert în Club Fabrica, miercuri, 2 decembrie, de la ora 20:00. Trupa are o experienţă muzicală de peste 18 ani şi a reuşit să se impună ca una dintre cele mai de succes formaţii care au abordat genul hip-hop latin, prin cultură şi experienţele lor.    

Cu un concert reprogramat, „cavalerul melancolic” cum este supranumit Jay-Jay Johanson, va concerta vineri, 4 decembrie, la The Ark. Succesul albumului de debut din ’96, „Whiskey”, îi asigură lui Jay-Jay primul turneu internaţional din carieră. Concertul se înscrie în proiectul „Swedish Nights”, care îl aduce la Bucureşti şi pe Jose Gonzales. Acesta va susţine primul său concert în România, sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 20.00. 
  
După succesul înregistrat anul trecut în România, Demis Roussos revine în această iarnă pentru fanii din Capitală cu un concert unic de sărbători. Vocea inconfundabilă a artistului îi va întâmpina pe fani la Sala Palatului, pe 4 decembrie. 

Acorduri electrizante de rock alternativ vor răsuna în aceeaşi zi din Lăptăria lui Enache, unde clujenii de la Kumm şi-au făcut debutul în urmă cu 10 ani. În 1999, Kumm sunt invitaţi să cânte pentru prima dată aici, iar interpretarea de excepţie a lui Dan Byron avea să-l numească membru oficial al trupei doi ani mai târziu. Cafeneaua vă aşeaptă vineri, 4 decembrie 2009, ora 22:00. 
 
Pentru că spiritul sărbătorilor ne îndeamnă să fim mai darnici şi mai buni, artiştii s-au gândit şi la acte caritabile, care vin în sprijinul copiilor nevoiaşi. Astfel, la sfârşitul acestei săptămâni, te poţi alătura şi tu Proiectului „Si copiilor le păsa! Ţie îţi păsa?„, participând la cele două concerte găzduite de barul Deja Fu din Bucureşti. Acestea vor fi susţinute de „Trupa Veche„, pe 4 decembrie, şi de „Actorul şi Sălbaticii” pe 5 decembrie 2009.

În centrul istoric al oraşului, Mojo Club o ţine într-o petrecere continuă până la sfârşitul anului. Seria de concerte OneDay Live Mojo Sessions continuă joi, 3 decembrie, de la ora 21, fiind unul din puţinele proiecte româneşti ce combină influenţele indie rock cu tonalităţile electro şi new wave. Concerte inedite vor susţine The Pixels şi Mes Quins, iar Live Mojo Sessions va continua în fiecare miercuri şi joi până la sfârşitul lunii. 
 
Alexandru Andrieş va susţine, pe 7 decembrie, începând cu ora 19:30, tradiţionalul concert de Moş Nicolae de la Cinema Scala. Playlist-ul evenimentului conţine piese de pe cel mai recent album al său, „Petala”. 
   
Soul, jazz, funk, sau rock? Dacă nu te-ai hotărât, Alexandrina Hristov ţi le oferă pe toate într-o interpretare de excepţie. Concertul, un mix interesant de pop acustic, rock alternative, jazz şi soul, te aşteaptă joi, 10 decembrie 2009, în clubul The Silver Church, de la ora 21:00. 

Luna decembrie aduce, de asemenea, şi tradiţionalele concerte ale lui Ştefan Bănică Jr., pe 10, 11, 12 şi 13 decembrie, susţinute la Sala Palatului, şi tot pe 13 decembrie, Analia Selis vă urează în avans „Feliz navidad” la Sala Radio începând cu ora 19:00.
   
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2