(P) Lefkada îți oferă un spectacol magic al naturii

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 10 mai 2016, 11:22
Lefkada este faimoasă în întreaga lume pentru plajele sale cu cel mai fin nisip alb, apreciate pentru calitatea lor, şi pentru apele turcoaz ce sclipesc magic în razele soarelui. Vei găsi aici numeroase atracţii interesante pentru toată familia, printre care și excursii în descoperirea împrejurimilor insulei.

Pornește într-o croazieră care te duce la cascadele din Nidri. Insula grecească abundă de ape subterane, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care o parte uriaşă a insulei este acoperită de o verdeaţă luxuriantă. Munţii falnici care veghează asupra insulei adăpostesc cascade uluitoare ce alunecă prin văile montane până ajung în mare, iar dintre ele se remarcă Dimossari, de la marginea popularei staţiuni Nidri. În timpul sezonului estival, turiştii vin aici să înoate în apele cristaline ale lacurilor şi să se răcorească. Peisajul uimitor este susţinut nu doar de stâncile albe ce te înconjoară, ci şi de siluetele pinilor ce formează o pătură de un verde luxuriant.

În plus, pentru ca vizita la cascada Dimossari să fie completă, trebuie să te opreşti şi în pitorescul sat Nidri, care te aşteaptă cu numeroase atracţii turistice, restaurante şi taverne, unde să te răsfeţi cu bunătăţi tradiţionale greceşti.

Insula elenă se mândreşte cu câteva dintre cele mai exotice plaje. Porto Katsiki este una dintre cele mai frumoase. Pentru a ajunge la ea trebuie să cobori circa 100 de trepte sculptate în stâncă ce te duc spre această suprafaţă de coastă întinsă, acoperită cu nisip alb şi pietricele strălucitoare, înconjurată de stânci golaşe pline de farmec şi ape limpezi precum cristalul, ce creează un fundal magnific pentru un decor exotic ce atrage mii de vizitatori în fiecare vară.

Plaja Porto Katsiki este uşor cosmopolită, fără a-i diminua din farmecul sălbatic, susţinut şi de peisajul stâncos, şi este bine organizată, oferind facilităţi pentru toţi vizitatorii săi, de la şezlonguri şi umbrele, până la centre pentru o gamă largă de sporturi acvatice.

De Geanina Ichim

Sejur Lefkada

Hotel Paradise Inn 3*- de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!