La pas pe străzile Nessebarului

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 26 martie 2015, 13:54
Nimic nu se compară cu liniştea de aici, dar nici cu peisajele şi istoria de peste 3000 de ani a oraşului bulgăresc. Când păşeşti pe aleile întortocheate şi pavate cu piatră veche ai impresia că te-ai întors 100 de ani în timp.

Perla litoralului bulgăresc

Considerat minunea Bulgariei, Nessebar este locul unde istoria nu a fost îngrădită ci transmisă din generaţie în generaţie, păstrată şi fructificată, mai mult decât atât, oraşul se află de mai bine de 30 de ani, sub protecţia patrimoniului UNESCO.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că bulgarii au ştiut cum să îşi conserve patrimoniul şi să atragă turişti din toate colţurile Europei, mai ales că Nessebar este precum o comoară ascunsă şi descoperită mulţi ani mai târziu.

În oraşul bulgăresc, construcţiile vechi din lemn de tip pescăresc au un farmec aparte, până şi morile de vânt te impresionează, pe alocuri se găsesc unele clădiri zidite în stânci, care îţi vor aminti de mănăstirile din Meteora. Unele străzi au aspect labirintic şi sunt extrem de vechi, în timp ce marile bulevarde încearcă să aduca ceva din stilul medieval, dar în acelaşi timp au un farmec moderne, datorat pub-urilor, cafenelelor şi magazinelor elegante.

Preparatele tradiţionale, adevărata artă bulgărească

În ceea ce priveşte bucătăria tradiţională, în Nessebar, preparatele sunt adevărata artă bulgărească… Midiile umplute cu orez, salatele cu brânză mixtă şi măsline, homar gătit la abur, icre negre cu roşii şi multe alte preparate pescăreşti, de îţi lasă gura apă.

Tavernele în care poţi gusta delicatesele tradiţionale sunt adesea aglomerate, mai ales că, pe lângă bucatele alese, “servesc” şi peisaje fără cusur, majoritatea localurilor au deschidere către mare, sau se află pe plajele cu nisip fin.

Mădălina Isar

Early Booking Nessebar

Hotel Sol Nessebar Palace 5* – de la 239 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!