Descoperire importantă în lupta împotrvia cancerului! Uite ce spun cercetătorii

De Libertatea.ro, pe

Oamenii de ştiinţă anunţă o reuşită extrem de importantă în cercetările pe tema cancerului, specialiştii reuşind să identifice cele 21 de mutaţii majore ce stau la baza vastei majorităţi a tumorilor.
Aceste schimbări nocive ale codului genetic sunt responsabile pentru 97% din cele mai răspândite 30 de forme de cancer. Identificarea cauzelor acestor mutaţii ar putea deschide calea către noi tratamente. Unele cauze, precum fumatul, sunt cunoscute, însă mai bine de jumătate rămân un mister, potrivit descopera.ro. Una dintre cele mai importante organizaţii ce luptă împotriva acestei afecţiuni, Cancer Research UK, afirmă că este un studiu fascinant şi important.
O tumoare apare atunci când unul din elementele de bază ale corpului nostru, o celulă, funcţionează greşit. De-a lungul unei vieţi celulele acumulează mutaţii care, în cele din urmă, le pot transforma în tumori letale ce se dezvoltă într-un mod necontrolat.
O echipă internaţională de cercetători a dorit să identifice cauzele acestor mutaţii în cadrul celui mai mare efort desfăşurat vreodată de analiză genomică a cancerului.
Citeşte continuarea articolului pe site-ul Libertatea.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!