Ia-ţi porţia de sănătate în vacanţă, pe tărâmul însorit din Costa Brava

De Unica.ro, pe
Beneficiile uluitoare ale fructului spaniol cherimoya sunt cunoscute de ani de zile. Localnicii din regiunea provinciei Girona consumă în fiecare dimineaţă rodul copacului veşnic verde, graţie proprietăţilor care luptă împotriva răcelilor, dar şi a îmbătrânirii prematura a tenului.

Profită de beneficiile fructului

Bogat în vitamina A C, potasiu şi fibre, fructul cu aspect ciudat, cunoscut şi sub denumirea de mărul în formă de inimă, nu este folosit doar ca atare, în sucuri sau în diverse preparate. Mărunţit acesta oferă o gamă largă de beneficii dacă este inclus în diverse măşti pentru ten, iar seminţele toxice (care nu sunt comestibile) sunt folosite ca insecticid.

Annona cherimola este un arbust care creşte în Peru, Chile, Spania şi ajunge până la 7 metri înălţime, iar proprietăţile sale sunt cunoscute încă din antichitate, când era folosit ca afrodisiac sau pentru fertilitatea femeilor. Incaşii credeau că forma ciudată de inimă, se datorează zeilor, care îi iubeşte. Tot zeii erau vinovaţi şi pentru culoarea neagră a fructului, când acesta era aproape copt. Nuanţa însemna că aceştia sunt furioşi pe localnici.

Mai mult decât legende…

Dincolo de poveştile mistice ale acestui fruct, în Costa Brava vei putea beneficia de tratamente naturiste care să îţi îmbunătăţească atât aspectul fizic, cât şi sănătatea. În Spania, arbustul este cunoscut ca ”arborele de îngheţată”, datorită faptului că nu are grăsimi şi a conţinutului scăzut de sodiu, dar mai ales pentru gustul său unic, o combinaţie între mango, căpşune şi ananas.

Pieţele din Tossa de Mar şi Lloret de Mar, două mari şi renumite staţiuni ale regiunii Costa Brava, sunt adesea aglomerate de către turişti şi localnici veniţi pentru a cumpăra fructe şi legume proaspete. Preţurile nu sunt foarte ridicate, dar cine spunea că pentru sănătatea ta nu trebuie să plăteşti şi în vacanţă?

 

Early Booking Costa Brava

Hotel Maritim 3*- de la 516 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

de Mădălina Isar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!