Greșeli pe care le faci când porți sutien

De Amelia Matei, pe
De la achiziționare, purtare, îngrijire până la depozitare, sutienul este unul dintre cele mai delicate obiecte pe care o femeie le poate deține în garderoba ei.

Multe dintre noi facem o serie de greșeli atunci când vine vorba de curățare, purtare, etc, dar pe care le putem îndrepta. Dar pentru asta, trebuie să știm când procedăm eronat.

Iată ce pași greșiți facem în legătură cu sutienul nostru.

Nu investești într-un sutien de calitate

Există diferențe între sutientul de 15 lei și cel de 55 de lei, chiar dacă nu arată foarte diferit pe umeraș. Un sutien de calitate este realizat dintr-un material mult mai bun, mai rezistent, care nu irită pielea și care se așază mult mai bine pe sânii noștri. Un sutien ieftin va lăsa spații inestetice între cupă și sân, va irita pielea, iar finisajele lasă de dorit. În plus, la fel de diferit se comportă țesăturile și la spălare. Astfgel, sutienul mai scump este și mai ”longeviv”.

Porți același sutien zilnic

Nu este recomandat să porți același sutien două zile la rând. Motivul? Transpirația poate duce la deteriorarea elasticului aplicat pe materialul sutienului. În garderoba ta trebuie să ai cel puțin trei sutiene: unul pecare îl speli în ziua în care l-a purtat, unul pentru a dou zi și unul de rezervă. Dacă le orți prin rotație, le vei avea mult mai mult timp, iar investiția va ta va merita.

Citește și: De ce să ții cont când nu porți sutien

Nu le depozitezi corespunzător

Sutienele nu trebuie aruncat la întâmplare în sertar. Acestease așază ordonat în sertar, unele lângă altele, și nu cupă în cupă (în jumătate), pentru că așa le strici forma. Mai există varianta prin care le puteți agăța pe umeraș în dressing, aceasta este cea mai bună variantă pentru sutienele a căror cupă este confecționată din spumă.

Porți sutien alb la îmbrăcăminte albă

Secretul este să alegi un sutien cât mai aproape de culoarea pielii tale atunci când vrei să porți haine transparente, de culoare albă. Sutienul trebuie să se potrivească nuanței pielii în primul rând, așa că recomandate sunt culorile nude, bronz, mocha sau orice ton găsești apropiat de culoarea ta.

Citește și: Cum faci un sutien vechi să fie bun de purtat pentru rochia fără spate

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!