Grădina ta: Plante uşor de întreţinut

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Luni, 11 aprilie 2022, 13:11

Îţi plac foarte mult plantele, însă nu şi îngriirea lor? Nicio problemă. Există plante care „cresc şi se întreţin singure”, fără ca tu să depui un efort mare pentru ele.

Dracaena marginata


Este o plantă de ghiveci căreia îi priesc camerele bine luminate. Udatul, în cazul acestei plante, nu va fi nicidecum o corvoadă, deoarece pământul trebuie să fie uscat complet între udări. Şi, chiar dacă uiţi să o uzi şi se ofileşte, aceasta îşi revine imediat după ce îi dai puţină apă.
Casa ta: Cum să ai o grădină ecologic

Feriga de apartament (Nephrolepis)

Deloc pretenţioasă, feriga este una dintre cele mai îndrăgite plante de apartament. Se „simte” excelent dacă este plasată în locuri luminoase, însă trebuie evitată expunerea în lumina directă a razelor de soare. La udat, trebuie să ai totuşi puţină grijă, deoarece feriga este o plantă care are nevoie de apă, cel puţin o dată pe săptămână.

Crăciuniţa (Euphorbia pulcherrima)

Efortul pe care trebuie să-l depui pentru îngrijirea Crăciuniţei este minim. Poate şi de aceea o întâlnim atât de des în casele oamenilor. Are nevoie de puţină apă („moare” doar dacă au trecut mai mult de două săptămâni de când nu ai udat-o),  nu trebuie să o ţii într-un loc special, exceptând iarna, când trebuie să stea în casă.

Vezi toate sfaturile despre cum ingrijesti Craciunita!

Planta păianjen (Chlorophytum comosum)

Este o plantă care creşte foarte repede, „căţărătoare”, motiv pentru care e bine să fie aşezată în ghivece suspendate. Deoarece rădăcinile ei cresc foarte mult şi au tendinţa de a ocupa tot spaţiul din ghiveci, e bine să-i schimbi vasul o dată la câţiva ani. În ceea ce priveşte locul şi temperatura în care poate fi pusă, Planta păianjen nu este deloc pretenţioasă: o poţi aşeza atât în cameră, cât şi în baie. Nici cu udatul nu trebuie să-ţi faci probleme, deoarece, între două udări, pământul trebuie lăsat să se usuce complet, astfel încât, dacă uiţi de această operaţiune, planta nu va muri.

Planta de fier (Aspidistra elatior)

După cum îi sugerează şi numele, această plantă poate creşte în orice fel de condiţii, inclusiv afară. Nici cu pământul nu trebuie să-ţi faci multe griji, deoarece planta se dezvoltă la fel de bine şi armonios şi în bulgări. De asemenea, suportă excelent schimbările bruşte de temperatură, dar şi lipsa soarelui sau uscăciunea.
Grădina ta: Cala, floarea eleganţei

Epipremnum

Se numără printre cele mai uşor de întreţinut plante şi face parte din categoria „curgătoarelor”. Nu contează foarte mult locul în care este ţinută planta,  fiindu-i favorabilă atât lumina naturală, cât şi cea artificială. De altfel, nu trebuie să-ţi faci probleme nici în ceea ce priveşte udatul, deoarece pământul trebuie lăsat să se usuce complet între udări. Totuşi, dacă trec foarte multe luni în care nu a primit apă, i se vor usca frunzele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!