Două filme de Oscar şi alte premiere la cinema

De Nicoleta Galeteanu pe

După ce „Discursul Regelui” ne-a „învestit” în sala de cinema, weekend-ul acesta este vremea „Adevărarului Curaj” şi a „Lebedei Negre” să ne readucă în fotolii.
Pe lângă competitorii valoroşi la Oscar, alte două premiere de senzaţie vin să completeze programul cinefililor pasionţi şi admiratoarelor lui Colin Farrell şi Nicolas Cage, pentru început…

Lebăda neagră/ Black Swan

Darren Aronofsky realizează o minunată peliculă punând în scenă cea mai cunoscută piesă de balet, care îi va cuceri esenţial pe admiratorii lui Piotr Ilici.

Graţioasa Natalie Portman, in rolul „Lebedei Negre” în piesă, şi frumoasa actriţă Milei Kunis, rivala acesteia în compania de balet, reprezintă o distribuţie mai mult decât potrivită în drama terifiantă a balerinei care îşi sacrifică viaţa pentru a atinge momentul suprem în arta baletului.

Adevăratul curaj/  True Grit

Al doilea favorit la Oscar, din lista premierelor din cinematograf, este westernul excepţional al fraţilor Coen, asupra căruia nu îşi pun doar ei amprenta de exeperţi. Remake-ul, după filmul original din 1969, îi numără în distribuţie pe Jeff Bridges, Matt Damon şi Josh Brolin.

Bridges, care a fost comparat cu John Wayne, are toate şansele să urmeze succesul actorului din ’69 când, pentru acelaşi rol a luat Oscarul.

Drive Angry 3D: Iadul se dezlănţuie

Nu este nominalizat la Oscar, dar este unul dintre cele mai bune filme de acţiune ale începutului de an, adus pe ecrane 3D de regizorul Patrick Lussier.

Amber Heard şi William Fichtner asigură acţiunea incendiară din Iadul dezlănţuit, pentru că Nicolas Cage este singurul proscris ce reuşeşte să evadeze de aici.

El trebuie să extermine secta satanistă care i-a ucis fiica şi i-a răpit nepoata.

Bulevardul crimei/ London Boulevard

Filmul reprezintă debutul regizoral al lui William Monahan, scenaristul laureat cu Oscar pentru „The Departed”, care nu este deloc unul rău. Filmul se bucură de aprecieri, mai ales că protagoniştii acestui thriller sofisticat sunt Colin Farrell şi Keira Knightley.

Un fost puşcăriaş încearcă să-şi refacă viaţa alături de o actriţă singuratică, dar nu înainte de a scăpa de cei mai periculoşi gangsteri din Londra.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro