Festivaluri, concerte şi lectură în weekend

De Nicoleta Galeteanu pe

Pentru cei care nu şi-au mai testat de mult anduranţa fizică, weekendul acesta se anunţă trei zile de maraton serios. La Ploieşti, Festivalul „Biker Days” dă startul distracţiei pe două roţi…
 … Montaniada se mobilizează pe Transfăgrăşan, iar Motorfest va tura motoarele la Iaşi cu parade şi reprezentaţii de speed-uri şi enduro.

Dar nici Bucureştiul nu va sta degeaba, unde distracţia va fi în competiţie directă cu festivalurile din ţară.

Ziua de vineri începe în forţă cu un concert al unei trupe nou-nouţe, „validată” deja de public. Marcă Înregistrată este cea mai nouă trupă de pe piaţă, pe care o poţi asculta în club Fabrica de la ora 22.00.

Retro Future este o altă trupă talentată pe care ţi-o recomandăm vineri seară, începând cu ora 21.00. Cei şapte membri ai trupei cântă fiecare la câte un instrument – percuţie, chitară, trompetă, muzicuţă – iar muzica lor îmbină jazz, swing, blues, ragtime, puţin rock şi ceva gospel. Concertul are loc în Big Mamou.

De la ora 23.00, în Club Tribute din Calea Victoriei îl poţi asculta pe Mihai Mărgineanu într-un concert de excepţie. Preţul unui bilet este 50 lei.

Lecturi urbane, sâmbătă în Herăstrău

Sâmbătă, pentru descreţirea frunţii, îţi propunem o sesiune de Lecturi Urbane, fie şi în pauza dintre concerte.

De la orele 18:00, Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău îţi propune câteva ore de citit pe iarbă şi să te alături voluntarilor care îndeamnă oamenii la lectură, dăruind cărţi.

Tot mâine ai prilejul să fredonezi cele mai cunocute versuri italiene alături Eros Ramazzotti, pe care îl vei asculta live începând cu ora 20:00, pe Stadionul de rugby Arcul de Triumf.

Seriei de concerte din acest weekend i se adaugă o porţie de „Sarmale Reci”. Astfel, cei care rămân fideli distracţiei autohtone, trebuie să fie prezenţi la Cafeneaua Actorilor de Vară, de la ora 22.00.

La Romexpo, ai prilejul să fii părtaşă un un mix eclectic de downtempo, deep chill şi electronic şi la un spectacol impresionant de lumini şi imagini. Trupa britanică Chicane revine în România cu un concert electrizant, susţinut în cea mai mare sferă de proiecţii din lume, de la ora 23:00. Vor fi de asemenea si proiecţii exterioare, ce vor putea fi văzute de la o distanţă de câţiva kilometri.

Direct din San Francisco, trupa de punk La Plebe soseşte pentru a patra oară în România şi direct în club Fabrica, odată cu turneul lor „Brazo en Brazo 2010”. Seara Alternative Music Experience începe de la 20.00 şi continuă cu The Crossroads în Jukebox Club, de la 23:00.     

Serile cu muzica bună live pot fi savurate şi sâmbătă în Big Mamou, când ai ocazia să asculţi unul dintre cei mai buni chitarişti români. Marcat de muzica Led Zeppelin, Călin Grigoriu „hipnotizează” de fiecare dată publicul cu un melanj execepţional de blues şi rock la chitară.

Duminică cu expoziţii şi petreceri

Duminică, de la 21.00, la Uranus 144, îl poţi asculta pe dj Shadow, pe numele său Josh Davis, unul dintre pionierii stilului experimental în hip-hop.

Pentru desfătarea văzului îţi recomandăm patru expoziţii interesante deschise în aceste zile. La Scena poţi să vezi „Delta Nevazută de Vasile Drăguşanu”, de la ora 19:00, „Baroc de Dobrogea 2008 – 2009”, la Palatul Parlamentului (09:00), „Fiori de Lumină” la Cafe Légère (09:00) şi „Fotografie de Noapte” deschisă de la orele 11:00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

De asemenea, nu trebuie ratată nici retrospectiva Animest, care va prezenta cele mai bune proiecţii de la ediţia din 2008.

Retrospectiva Animest – Best of 2008 are loc în clubul Tago Mago din Bucureşti, începând cu ora 21:00.     

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro