Peste 30 de filme la Festivalul „One World România”

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ajuns la cea de-a treia ediţie în acest an, „One World România”, singurul Festival de Film Documentar din România, începe astăzi la Ateneul Român şi aduce în premieră peste 30…
 …dintre cele mai inedite filme- documentar prezentate de regizori din toate colţurile lumii. 
  
După 14 ani de război civil, când nici măcar tratativele de pace nu mai promiteau nimic, un grup de femei vizionare aduce pacea în Liberia, până atunci, o ţară ruinată şi masacrată.
 
Cei mai mulţi criminali din Columbia locuiesc în Bogota şi, deşi sistemul juridic este foarte strict, pedepsele mari sunt aplicate celor care fură un telefon.

Birmania, dictatură militară şi 50 de milioane de oameni guvernaţi de teroare. Fără duşmani externi, Birmania investeşte aproape jumătate din bugetul de stat pentru achiziţia de armament, în timp ce un copil din cinci moare de foame înainte de a împlini 5 ani.  

Figurile dezumanizate ale copiilor subnutriţi, chipurile disperate ale femeilor violate sau posturile chinuite ale bărbaţilor epuizaţi de muncă sunt „emblema” suferinţei şi sărăciei de pe continentul african.

72.000 de condamnaţi pentru încercarea de a fugi din ţară. Cinci oameni descriu tratamentul înjositor pe care Stasi îl aplică în Republică Democrată Germană şi vorbesc despre cum visau doar libertate.   

Dacă ţi-am stârnit interesul şi îndrăzneşti să priveşti mai mult de atât, „One World România” te ajută să cunoşti lumea aşa cum a fost şi este ea.

Te aşteaptă regizori de renume, protagonişti, călugări budişti, dizidenţi din Birmania, cineaşti şi alţi oameni speciali, dintre care regizorul sârb Boris Mitic, cineastul italian Raffaele Brunetti şi regizorul francez Stan Neumann.

Festivalul te aşteaptă cu filme bune şi muzică pe măsură, pentru că evenimentul debutează în forţă cu un concert de rock alternativ, susţinut de trupa Urma.  
 
Totodată, organizatorii promit şi o serie de proiecţii speciale.
 
Festivalul se desfăşoară în perioada 17 – 22 martie, iar filmele vor rula la cinematografele Eforie, Union, Elvira Popescu şi Noul Cinematograf al Regizorului Român” din Bucureşti.
 
Organizat de Centrul Ceh din Bucureşti şi de Fundaţia „One World România”, festivalul se desfăşoară sub patronajul fostului preşedinte al Republicii Cehe, Václav Havel.

Află care este programul filmelelor ce vor fi proiectate în următoarele cinci zile la „One World România”, pe pagina următoare.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2