După o ceartă, a primit cel mai bun sfat de la tatăl lui. I-a schimbat viața

De Adina Radu pe
Un bărbat a decis, ca în preajma sărbătorilor de iarnă să împărtășească lumii cea mai importantă lecție pe care a primit-o de la tatăl lui.

“Eu sunt fratele cel mare. Sunt mai mare cu 3 ani decât fratele meu mijlociu și cu 9 ani mai mare ca sora mea.

Pe când aveam vreo 14 ani, aveam certuri dese cu tata. Într-o zi, nici nu mai știu de ce, ne certam în sufragerie. Tata era fratele cel mare dintr-o familie care avea 8 copii. Ca să calmeze situația, mi-a spus, la un moment dat, pe cel mai serios ton pe care l-a folosit vreodată:

– Orice decizie iei în casa asta, o vei lua de trei ori. O dată pentru tine, încă o dată pentru fratele tău care va vedea în tine un model și va lua, mai târziu aceeași decizie și încă o dată pentru sora ta, care își va vedea frații cei mari luând această decizie și va considera că este cea corectă. Modul în care îți tratezi fratele îi arată lui cum să își trateze sora, iar sora ta se va aștepta să fie tratată la fel de toți bărbații care vor trece prin viața ei.

M-a zguduit puțin sfatul tatei. M-a făcut să mă gândesc mai bine la rolul de frate mai mare. Chiar dacă nu îți dorești să influențezi viața cuiva, cei care te respectă și se uită la tine ca la un exemplu își vor baza deciziile pe baza lucrurilor pe care le-au văzut că le faci. Dacă reușești să te enervezi în anumite situații, vor considera și ei că așa este normal să facă.”

Sursa foto 123rf

Citește și Un bărbat bogat se purta urât cu asistentele din spital. Nu se aștepta la asemenea reacție

Citește și Un bărbat beat s-a așezat lângă un preot. Conversația lor a fost delicioasă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro