După 10 ani de pozat oameni fără adăpost, o fotografă și-a găsit tatăl printre ei

De Mihaela Dobre, pe
Diana Kim a avut o copilărie cu multe probleme. Tatăl său și-a părăsit familia când ea avea doar cinci ani, iar Diana a fost nevoită să se mute din casă în casă, ajungând să trăiască sub cerul liber la un moment dat.

Citește și – Fiica își sună tatăl în toiul nopții. Ce a urmat este de neprețuit

În ciuda dificultăților, Diana Kim a reușit să meargă la facultatea de Drept și, în paralelel, să fie un fotograf talentat. Moștenise pasiunea pentru fotografie de la tatăl ei, care a învățat-o cum să mânuiască aparatul foto de mică.

„Tatăl meu a fost cândva proprietarul unui studio foto, iar inițierea mea în arta fotografică i se datorează lui”, povestește tânăra.

Între timp, Diana a aflat de la bunica ei că sănătatea mintală a tatălui său se deteriora pe zi ce trece: refuza să își ia medicamentele, să mănânce, chiar să se spele și, la un moment dat, a dispărut.

În 2003, pe când era studentă, ea a început un proiect fotografic despre comunitatea oamenilor fără locuință din Honolulu. A dezvoltat proiectul și l-a continuat ani de zile. În 2012, tocmai acest proiect fotografic avea să îi readucă alături tatăl. În timp ce se plimba pe străzile din Honolulu pentru a documenta viața cerșetorilor, Diana și-a regăsit tatăl printre aceștia.

„L-am găsit în spatele unui container de gunoi, ascuns la umbra unui copac”, își amintește ea.

Când și-a dat seama cine este cerșătorul, Diana a fost devastată. Bărbatul slabise foarte mult și era grav bolnav. Nu a mai recunoscut-o.

În ciuda acestor lucruri, nu a renunțat la tatăl ei. Ceea ce a făcut Diana Kim pentru părintele care a abandonat-o cu mulți ani în urmă este de admirat. Timp de doi ani, femeia și-a vizitat tatăl pe acea stradă, încercând să schimbe câteva vorbe cu el, să îi dea de mâncare și chiar să îi arate aparatul foto în speranța că acesta își va aminti cum era înainte.

Deși nu i s-a dat nicio șansă de reabilitare, bărbatul a fost internat în spital, pentru a primi tratamentul corespunzător bolii sale, iar viața acestuia a început să revină la normal.

„Acum, tatăl meu petrece timp cu prietenii lui și își caută un loc de muncă. Viața este un dar. Sunt recunoscătoare să îl văd în viață și cu o stare de sănătate mai bună”, spune tânăra.

Citește și – Sfaturile unui tată către fiica sa

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!