8 distracţii la plajă pentru vara aceasta

De Nicoleta Galeteanu pe

Ţi-ai rezervat sejurul şi abia aştepţi să leneveşti 10 zile pe plajă? După o zi de stat la soare îţi vei dori mai mult ca sigur să pui capăt plictiselii, indiferent dacă eşti sau nu adepta vacanţelor active.
Iată cele mai frumoase distracţii pe care să le încerci pe plajă, în această vacanţă.

Parasailing

Trebuie neapărat să trăieşti această incredibilă senzaţie pe care ţi-o oferă parasailingul. Să pluteşti deasupra mării, unde vezi doar întinderea de ape în jurul tău, şi să simţi briza mării la înălţime şi cu viteza unei şalupe rapide îţi va tăia respiraţia.

Ski-jet

O distracţie foarte populară, plimbarea cu ski-jetul îţi va creşte adrenalina la cote maxime! Aventurează-te în larg şi sparge valurile, care îţi dau senzaţia că te afli pe un taur înflăcărat. Dacă eşti vitezomană şi vrei să guşti o porţie de adenalină adevărată, poţi depăşi lejer 60 de kilometri pe oră.

Scuba diving

O aventură cu totul inedită, scuba-diving-ul este o experienţă pe care oricine ar trebui să o încerce cel puţin o dată.

Turcia, Grecia, Croaţia şi orice insulă pe care ţi-ai rezervat locul pentru prosop, te va tenta mai întâi cu o încântătoare croazieră şi mai apoi cu o palpitantă explorare subacvatică.

Scufundări se pot face şi în Marea Neagră, iar un curs costă 120 de lei şi durează o oră şi jumătate, la Clubul InDeep din Constanţa.

Safari cu ATV-ul

Iată o distracţie şi pentru cei care vor să simtă pământul sub picioare. O plimbarea cu ATV-ul, în explorarea însoritelor insule greceşti, dacă ajungi aici, va fi o expediţie incitantă şi de două ori mai memorabilă decât un circuit turistic pe jos. Închirierea unui ATV costă 35 de euro pe zi.

Ski nautic

Nu oricine are curajul să se urce pe două schiuri care taie apa la o viteză de până la 55 de kilometri pe oră. Totuşi, cei care îşi controlează teama au parte de o aventură formidabilă pe care cu greu o poţi descrie în cuvinte.
 
Schepsisul este să îţi menţii echilibrul, prin unduiri în raport cu greutatea corpului. Ai grijă la viraje!

Învaţă să navighezi

Dacă îţi aminteşti de prima oră de condus, atunci poţi ghici emoţiile pe care le vei simţi când te vei vedea căpitan la cârma unei ambarcaţiuni.

Mult mai uşor de deprins decât condusul unei maşini, navigaţia este un sport absolut încântător, relaxant şi aproape terapeutic.

În orice oraş de pe litoral ai ajunge, poţi închiria din port un yacht, o şalupă sau o bărcuţă cu vele.

Plimbare cu banana

Dacă nu vrei să îţi pui neapărat costumul de neopren, în niciun caz nu trebuie să ratezi cea mai populară distracţie de pe litoral. Plimbarea cu banana concurează cu rafting-ul la capitolul adrenalină, căci şi aici trebuie să rezişti temerar pe ambarcaţiunea gonflabilă.

La noi, rostogolirea cu banana pe Marea Neagră costă 20 de lei.

Învaţă să faci surf

Cine este mai mai sexy ca Pamela Anderson cu vesta de salvare în mână?
Nu, nu, nici Ursula Andress, ci orice surferiţă care se zăreşte în larg şi care domină valurile.

În august- septembrie este cea mai bună perioadă în care poţi încerca acest uluitor sport pe care, dacă apuci să îl deprinzi, te va cuceri de-a dreptul.

În Grecia, există numeroase plaje preferate de surferi, cum sunt Meltemi Power Rhodos, în Abrami Beach, Acropolis sau Agios Theologos din Kos.

Află care sunt cele mai bune plaje pentru distracţie din lume.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro