Destinații pentru minivacanța de 1 Mai

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 27 aprilie 2017, 18:58

Varna, Bulgaria

Destinații pentru minivacanța de 1 Mai, în străinătate

Varna, Bulgaria

Dacă vrei să respecți tradiția mersului la mare în minivacanța de 1 Mai, dar vrei să schimbi puțin peisajul îți recomandăm o vizită în Varna. Este cel mai mare oraș de pe litoralul bulgăresc și al treilea ca mărime din țara vecină, reprezentând un mix reușit între clădirile vechi, încărcate de istorie și cele noi, construite special pentru a găzdui turiștii.

Budapesta, Ungaria

În cazul în care cauți o destinație vibrantă și aproape de casă pentru zilele libere de 1 Mai, îți recomandăm capital Ungariei. Situată la mică distanță de orașele din vestul României, Budapesta ar putea fi destinația ideală pentru o minivacanță reușită, pornind de la obiectivele culturale pe care le poți vedea aici și până la deja celebra gastronomie ungurească.

Ce sărbătorim pe 1 Mai

Pe 1 mai 1872, aproximativ o sută de mii de muncitori din New York, majoritatea din industria construcţiilor, au ieşit în stradă pentru a cere reducerea orelor de muncă la opt, fără a le fi tăiat salariul. Trei ziele mai târziu, în Piata Heymarket din Chicago, peste 65 de mii de grevişti aveau să poarte adevărate lupte cu poliţiştii. În urma vilenţelor de stradă au rezultat mai multe victime. 17 ani mai târziu, în 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat data de 1 mai drept Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago. De atunci, ziua de 1 Mai este sărbătorită în fiecare an.

În România, sărbătoarea muncii a fost adusă de regele Carol al II-lea.

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 Mai 2017

Vremea de 1 mai va fi în general frumoasă, cu temperaturi care nu vor depăşi însă 17-18 grade şi vor fi averse de ploaie izolat şi la mare şi la munte. Probabilitatea de apariţie a ploilor pe litoral va fi mai ridicată începând de sâmbătă, 29 aprilie, astfel încât în unele zile vor fi mai ales averse, în general slabe cantitativ, dar vor fi posibile şi descărcările electrice. La munte, temperaturile vor fi între 6 şi 9 grade.

Calendarul complet cu zilele libere în 2017

După weekend-ul prelungit de 1 Mai, Codul Muncii prevede ca anul acesta să fie zi nelucătoare și Ziua Copilului. În 2017, 1 iunie pică într-o zi de joi.

La doar câteva zile distanță, urmează liberele legale de Rusalii.  Românii se vor bucura de o minivacanță pe 4 și 5 iunie 2017 (duminică și luni).

Pe 15 august (marți) creștinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, ocazie cu care angajații vor avea parte de un nou liber legal.

Următorul liber legal va fi pe 30 noiembrie (joi), când românii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Andrei, considerat Ocrotitorul României.

Românii vor avea parte de mai multe zile libere și de Crăciun, deoarece, anul acesta, 25 decembrie va cădea într-o zi de luni. Potrivit Codului Muncii, angajați nu vor lucra pe 25 și 26 decembrie (luni și marți).

Citește și – Cât costă excursiile pentru minivacanța de 1 mai

Citește și – 8 trenduri pentru un look perfect de 1 Mai pe litoral

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!