Depeche Mode vin în România! Află când poţi să-ţi iei bilete

De Diana Zagrean pe

Trupa Depeche Mode se întoarce în România. Concertul va avea loc la Arena Naţională, pe 15 mai 2013. Află de când vor fi puse în vânzare biletele.
Concertul de la Bucureşti va avea loc pe 15 mai 2013 şi se va desfăşura pe Arena Naţională, unde a avut loc anul acesta şi concertul formaţiei Red Hot Chili Peppers şi pe acelaşi loc unde Depeche Mode au mai concertat în 2006.
Biletele vor fi puse în vânzare online, pe www.MyTicket.ro, începând cu data de 29 octombrie, ulterior fiind disponibile şi în magazinele de specialitate, informează organizatorii, Emagic.
Înaintea turneului din America de Nord, Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher vor susţine 34 de show-uri în 25 de ţări din Europa, în faţa a peste 1,5 milioane de fani.
Acestea vor fi primele show-uri live ale trupei Depeche Mode după succesul înregistrat de Tour of the Universe, turneul susţinut în 2009 şi 2010, care a inclus 142 de concerte şi vânzări record de peste 2,5 milioane de bilete.
În mai, anul acesta, Dave Gahan, solistul formaţiei, a anunţat că Depeche Mode va lansa un nou album de studio şi va susţine un turneu mondial de promovare a acestui material discografic, în 2013.
Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani şi care însumează până în prezent 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.
Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke şi Andrew Fletcher înfiinţau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore şi a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records şi lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul îşi reface forţele bazându-se pe compoziţiile lui Martin Gore şi lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) şi „Construction Time Again” (1983).
Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conţinând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” şi „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90 Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1.
După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” şi „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.
În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.
În 2009, trupa britanică şi-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În acelaşi an, Depeche Mode, care avea programat şi un concert la Bucureşti, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa şi-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro