De ce oamenii de succes îmbracă mereu aceleași haine

De Mihaela Dobre pe
Steve Jobs a fost adeptul jeanșilor clasici și al unui pulover care trebuia să fie mereu negru, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, poartă la majoritatea aparițiilor publice un consacrat tricou gri, iar Albert Einstein a rămas în mințile noastre purtând mereu un costum gri. Oamenii de știință au găsit explicația pentru care cei mai influenți oameni ai planetei poartă mereu aceleași haine.

Citește și – Ce obiceiuri comune au cei mai bogați oameni din lume

Experții susțin că oamenii consumă aproximativ 75 gigabytes, adică nu mai puțin de nouă DVD-uri, pentru a stoca informațiile accumulate în timpul unei zile.

Neurologul şi psihologul Daniel Levitin a explicat ce înseamnă conceptul de „exces de informaţii/information overload”: „Excesul de informaţii se referă la capacitatea omului de a stoca în propriul creier mai multă informaţie decât este posibil în mod normal. Obişnuiam să credem că omul ar putea să acorde o atenţie distributivă de la cinci la nouă lucruri la un moment dat. Acum ştim că nu este adevărat. E o supraestimare nebună. Mintea poate conştientiza doar trei lucruri în acelaşi timp. Încercarea de a jongla cu mai mult de trei duce la o pierdere a capacităţii de concentrare şi a informaţiilor aferente”.

De asemenea, excesul de informație duce la așa-numita „oboseală de decizie”. Cei mai de succes oameni ai planetei nu vor să își mai aglomereze mintea și cu problema: „Ce o să port astăzi?”. În opinia lor, alegerea vestimentației pentru o zi reprezintă o pierdere inutilă de energie, întrucât îți poți canaliza întreaga atenție într-o cauză cu implicații și beneficii mult mai mari.

În cadrul unei conferințe de presă din 2014, Mark Zuckerberg a declarat: „Nu vreau să îmi irosesc timpul atât de important pe decizii nesemnificative, cum sunt hainele, prefer să îl folosesc în găsirea unor soluții și strategii de a inova lumea.

Chiar și președintele SUA, Barack Obama, a spus care este motivul pentru care îmbracă doar costume gri sau bleumarin: „Mă vedeți că port doar costume gri sau albastru închis. Da, fac acest lucru în ideea de a micșora numărul deciziilor nesemnificative pe care le iau într-o zi, cum ar fi ce îmbrac sau ce mănânc, pentru că am decizii mai importante de luat și trebuie să am o minte clară și odihnită”.

Citește și – Secretul lui Einstein care te ajută să ieși din orice situație

Foto – Hepta

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere