De ce nu primesc flori olimpicii de la Rio

De Adina Radu, pe Ultimul update Miercuri, 16 martie 2022, 17:43
Se știe faptul că, o data cu decernarea medaliilor de aur, argint și bronz câștigătorii primesc și un buchet de flori. Anul acesta, la Olimpiada de la Rio 2016 niciunul dintre olimpici nu a primit buchetul simbolic de flori ce ar trebui să înlocuiască coroana de dafin sau măslin.

Anul acesta toți medaliații au primit o figurină 3D ce reprezintă logoul acestei Olimpiade.

Citește și Câţi bani câştigă un campion olimpic, în funcţie de ţara din care provine

Schimbarea acestei tradiții cu ocazia jocurilor olimpice și paralimpice ce datorează alegerii organizatorilor de a trage un semnal de alarmă asupra încălzirii globale și de a limita pe cât este posibil afectarea mediului.

La Rio există un program de sustenabilitate care se numește Abraca ( îmbrățișare în portugheză) care a fost ales pentru a limita resursele de apă, energie, mâncare și alte material care vor fi folosite în cele 45 de zile de competiții.

Se estimează că evenimentele sportive consumă 29,500 megawați și mașinile folosite pentru a transporta sportivii și echipamentele folosesc 23,5 milioane de combustibil. 19.000 de tone de gunoi vor fi produse de participanții la olimpiadă (mai mult gunoi decât produce comunitatea de 6,3 milioane de rezidenți într-un an).

La Rio s-a decis că este primordială folosirea energiei regenerabile (energia eoliană, hidroenergia).

Citește și Jocurile Olimpice. Prin ce coșmar a trecut Ponor înainte de exercițiul modest de la bârnă: ”O colegă i-a trimis mesaje de încurajare rivalei!”

Chiar și medaliile pe care le primesc olimpicii sunt obținute prin metode care nu afectează mediul. Medaliile cele mai strălucitoare nu folosesc aur extras prin metoda ce folosea mercur. Medaliile de bronz și argint au un conținut de 30% materiale reciclate. Eșarfele ce susțin medaliile la gâtul olimpicilor sunt făcute din plastic reciclat.

Florile pentru buchetele învingătorilor se aruncă de obicei, așa că organizatorii au decis să ajute mediul și să nu mai taie prețioasele flori.

Sursa foto Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!