De ce membrii Casei Regale nu au nume de familie

De Mihaela Dobre pe
Membrii Familiilor Regale își trăiesc viața în ochii publicului, însă există un amănunt despre ei pe care puțini îl cunosc – numele lor. Îl folosesc atât de rar, încât unii oameni au impresia că nici măcar nu au un nume de familie.

Citește și – Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte o prințesă

Motivul este că aceștia sunt atât de faimoși încât sunt ușor de identificat, fără a fi nevoiți să își folosească numele de familie. Până în 1917, Familia Regală din Marea Britanie nu a folosit deloc nume de familie. Era folosit doar numele dinastiei, precum Casa Tudor sau Casa York, până când Regele George al V-lea a decis să schimbe această tradiție.

Inițial, Regele George făcea parte din Casa Saxa – Coburg – Gotha și, pentru că era de proveniență germană, a decis să îl schimbe în timpul Primului Război Mondial, din cauza sentimentelor anti-germane, cu numele de Winsdor, după unul dintre castelele aflate în proprietatea Familiei Regale. Regele George al V-lea nu a schimbat doar numele dinastiei, ci a decis ca toți membrii familiei cu sânge albastru să poarte numele de Winsdor.

Urmașul la tron al lui George al V-lea a fost George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a. George al VI-lea a devenit, în anul 1949, primul conducător al Commonwealth-ului (asociaţie voluntară a 53 de state suverane, dintre care cele mai multe au fost colonii britanice sau teritorii dependente ale acestor colonii), iar după moartea sa, în anul 1952, Elisabeta a II-a l-a urmat la conducere.

În anul 1947, Regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, prinț al Greciei și al Danemarcei, care a fost înrolat în Marina Regală Britanică. Drept rezultat, numele Familiei Regale este Mountbatten – Winsdor, deși nu este obligatoriu pentru ei să îl folosească.

Dar, atunci când capetele încoronate sunt nevoite să utilizeze un nume de familie, atunci când sunt în școală sau în armată, ei au diferite opțiuni. De exemplu, atunci când Prințul William și Prințul Harry au fost în armată, s-au înregistrat sub numele de William Wales și Harry Wales deoarece tatăl lor este Prințul de Wales.

Citește și – De ce poartă Prințul George doar pantaloni scurți

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO