Cum scoţi mirosul de prăjeală din casă

De Diana Zagrean pe
Orice gospodină ştie cât de greu iese mirosul de prăjeală din haine, păr, dar mai ales din casă. Dacă tocmai ai făcut şniţele, chiftele sau cartofi prăjiţi şi bacon, ştii despre ce vorbim. Vezi cum scoţi mirosul de prăjeală din casă rapid şi eficient.

Magicul oţet te scapă de mirosul de prăjeală

Pune la fiert o oală de apă în care torni oţet alimentar. Lasă să fiarbă până ce aburii umplu toată bucătăria, apoi aeriseşte.

Dacă nu s-a dus tot mirosul de prăjeală, înmoaie un prosop de bucătărie în oţet, flutură cârpa prin toată camera şi apoi deschide geamul.

Condimente aromate combat mirosul de prăjeală

Mirosul de chiftele este încăpăţânat, iar dacă ai prăjit peşte, nu ai nicio şansă să scapi de el până vin invitaţii.

Pune la fiert într-un vas cu apă câteva condimente cu arome puternice, cum ar fi coajă de lămâie sau portocală, scorţişoară, cuişoare şi ghimbir.

Lasă bucătăria să se umple de mirosurile sărbătorilor de iarnă şi nici nu o să observi că prăjeala s-a evaporat.

Curăţă după ce ai gătit

Nimic nu scoate mirosul de prăjeală din casă mai bine decât curăţenia şi aerisirea încăperii.

După ce ai terminat de prăjit alimentele, curăţă aragazul, vasele în care ai ţinut alimentele, pune la spălat cârpele de bucătărie, clăteşte buretele de vase, şterge blatul şi nu uita de scurgerea de la chiuvetă.

Uleiul ars şi stropii de mâncare de prin bucătărie fac mirosul de prăjeală să persiste mai mult timp şi „îngreunează” aerul.

Nu uita să deschizi geamurile după ce ai terminat de gătit şi dacă ai horă sau gură de aerisire, deschide-le şi pe acestea, pentru a scăpa de fum şi mirosul de prăjeală.

Sursa foto chiftele în tigaie: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Ce i-a spus Anamaria Prodan lui Dan Alexa chiar înainte să-l lovească

Ce i-a spus Anamaria Prodan lui Dan Alexa chiar înainte să-l lovească