Cum să-ți petreci weekendul ca să ieși din rutina zilnică – idei la îndemâna ta

De Unica.ro, pe
Aștepți sfârșitul de săptămână cu nerăbdare, dar de multe ori constați că modul în care îți petreci timpul liber nu se ridică la nivelul așteptărilor tale. Ba chiar ai senzația că zilele au trecut foarte repede și că nu ai făcut nimic notabil. Dacă vrei ca weekendurile tale să-ți dea sentimentul de revigorare și să te încarci cu energie pozitivă, atunci poate că e timpul să iei măsuri. 

Iată, mai jos, câteva idei prin care poți să-ți petreci weekendul, ca să ieși din rutina zilelor din timpul săptămânii: 

Petrece cât mai mult timp în aer liber

Cum totul pleacă de la felul în care abordezi problema, primul lucru pe care ar trebui să-l faci ca să nu mai simți că trece timpul și nu ai făcut ceva notabil. O ieșire la un grătar, cu prietenii, unde să vă delectați cu friptură sau fructe de mare, frigărui din legume și un vin bun, o plimbare cu familia într-un parc tematic sau într-o pădure de la marginea orașului pot fi câteva opțiuni pentru ca weekend-ul tău să nu mai fie monoton. 

Chiar dacă nu organizezi ceva special, fă-ți timp pentru mișcare în aer liber. Oamenii de știință au arătat, de-a lungul timpului, că exercițiile aerobice regulate reduc stresul, modifică starea de spirit, îmbunătățesc calitatea somnului și te ajută să capeți mai multă încredere în tine. Chiar și cinci minute de astfel de mișcare poate avea efecte anti-anxietate, spun psihologii. 

Fă-ți planuri pentru următoarele weekend-uri

Studiile cercetătorilor de la Harvard au demonstrat că este foarte important să te gândești la weekend nu ca la un banal sfârșit de săptămână, ci ca la o vacanță scurtă. De fapt, este vorba despre obiectivele pe care ți le propui, câtă importanță le acorzi și cât de mult merită din punctul tău de vedere să investești ca să le atingi. Cu cât scopul este mai interesant, cu atât satisfacția de a-l împlini este și ea mai mare. Prin urmare, alege să privești zilele de weekend ca parte dintr-o vacanță.

Cum nu ai foarte mult timp la dispoziție și nici nu îți permiți să cheltui sume foarte mari, organizarea este foarte importantă. Fie ca este vorba despre city break-uri sau de trasee pe care vrei să le faci cu bicicleta alături de prieteni sau de familie, e bine să-ți faci rezervările din timp (cazare, transport, bilete la obiectivele turistice) și documentează-te din timp despre prețurile practicate în zona pe care vrei să o vizitezi. 

Evită rutina

Nu îți rezerva exclusiv weekend-ul pentru activitățile casnice cum sunt curățenia, spălatul, călcatul sau gătitul. Organizează-te astfel încât acesta să fie ca un fel de recompensă pentru tot efortul depus în timpul săptămânii. Chiar dacă nu îți vine ușor ca după serviciu să mai faci ceva prin casă, gândește-te la satisfacția pe care o ai când în weekend faci ce vrei cu timpul tău liber, nu ce este musai. 

Interesează-te de festivaluri, concerte, programul muzeelor, al teatrelor și vezi ce activități culturale ți s-ar potrivi ca să te relaxezi și să te simți bine. Poți alege și un traseu pentru bicicletă pe care să-l faci singură sau cu prietenii, de pildă, ca să îmbini utilul cu plăcutul. Faci mișcare și te și distrezi în aer liber. 

Nu uita că weekendul nu se încheie sâmbătă

Una dintre marile greșeli pe care le poți face în weekend este ca duminică să începi să te gândești că a doua zi e luni și că trebuie să te întorci la serviciu. Ba chiar îți verifici e-mailul și rezolvi probleme legate de job, uitând, de fapt, să te bucuri de timpul tău liber. 

Ca să te asiguri că weekendul tău nu se termină sâmbătă sau cel târziu duminică la prânz, organizează ceva și pentru ultima zi din săptămână. Poate fi un brunch sau o cină cu prietenii, o ieșire la un film, sau, dacă ai un hobby, rezervă-ți timp pentru ce îți face plăcere. 

Atunci când te gândești la weekend ca la o scurtă vacanță, începi să prețuiești diferit momentele pe care le petreci cu familia și prietenii. Totul pornește de la atitudine și de la a da o importanță mai mare timpului tău liber, astfel încât să nu mai ai senzația că trece repede fără să fi făcut ceva deosebit. Studiile au demonstrat că în felul acesta poți fi mai fericită și în momentul în care te întorci la muncă te simți încărcată cu energie pozitivă și ești pregătită să începi săptămâna în forță. 

(P) Material realizat în colaborare cu Mega Image

Sursa: Unsplash

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!